F1 Nieuws

Organisatie GP Mexico doet oproep aan fans na zorgen om veiligheid Max Verstappen

Organisatie GP Mexico doet oproep aan fans na zorgen om veiligheid Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Organisatie GP Mexico doet oproep aan fans na zorgen om veiligheid Max Verstappen

Organisatie GP Mexico doet oproep aan fans na zorgen om veiligheid Max Verstappen
Red Bull Content Pool

De organisatie voor de Grand Prix van Mexico-Stad vreest voor de veiligheid van Max Verstappen en heeft een heuse campagne opgezet om ervoor te zorgen dat de Nederlander niet te veel haat over zich heen krijgt tijdens het GP-weekend.

Aankomend weekeinde zal Max Verstappen in actie komen in Mexico-Stad, waar hij niet geliefd is onder de fans. Zijn incident met Sergio Pérez, tijdens de GP van Brazilië in 2022, is nog steeds een hot topic in Mexico en de fans van Checo hebben Verstappen het nog niet vergeven dat hij zijn teamgenoot niet liet passeren op Interlagos.

Tijdens de races in Miami en Austin kreeg Verstappen al een voorproefje van hoe hij behandeld zal worden in Mexico. Veel Pérez-fans waren aanwezig tijdens die races in de Verenigde Staten en vooral afgelopen weekend zorgde dat voor veel boegeroep na de race.

Organisatie doet oproep

Dat Verstappen uitgefloten zal worden in Mexico zal niemand verbazen, maar er wordt door een aantal mensen ook daadwerkelijk gevreesd voor de veiligheid van de drievoudig wereldkampioen. De organisatie van de GP van Mexico-Stad heeft dan ook een campagne opgezet om ervoor te zorgen dat alle coureurs met respect behandeld worden door de fans. De campagne is genaamd 'Racepect'.

Rodrigo Sanches, Marketing manager van de race-organisatie in Mexico-Stad legt bij ESTO uit wat deze campagne precies inhoudt:

"Op basis van wat we de afgelopen jaren en in verschillende races hebben gezien, hebben we besloten om de campagne #Racepect op te zetten. Het is geen oproep voor specifiek Mexicanen of voor de Mexicaanse fan, maar gewoon een oproep waar in de afgelopen jaren en tijdens het huidige kampioenschap zeker ongelukkige opmerkingen en houdingen zijn geweest", begint Sanchez.

"Ik denk dat het de moeite waard is om de handen uit de mouwen te steken en ons te herinneren dat we een sport van gezonde coëxistentie hebben gehad, een sport waar veel respect is en een sport waar, ja, natuurlijk een hoge competitie heerst."

Mexico op de kaart zetten

Wat de organisatie absoluut niet wil is dat Mexico gezien wordt als een vijandig land richting Max Verstappen, de absolute wereldster in de Formule 1. Dat is ook met het oog op de toekomst handig, omdat de F1 steeds meer aan het imago denkt en niet zal willen racen waar coureurs slecht behandeld worden.

"Wat we willen is dat Mexico gezien blijft worden als een gastvrij land, dat elke fan van waar ook ter wereld met open armen ontvangt en dat Mexico een referentiepunt blijft op het gebied van Formule 1-evenementen", sluit Sanchez af.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties