F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over record: 'Dit soort dingen gebeuren gewoon'

Max Verstappen laat zich uit over record: 'Dit soort dingen gebeuren gewoon'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen laat zich uit over record: 'Dit soort dingen gebeuren gewoon'

Max Verstappen laat zich uit over record: 'Dit soort dingen gebeuren gewoon'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft de afgelopen twee seizoenen veel records verbroken in de Formule 1 en ook na zijn overwinning in Brazilië was het weer raak. De Nederlander pakte het record voor het hoogste winstpercentage in een seizoen, wat eerst op naam stond van Alberto Ascari.

De Italiaan zette dat record neer in 1952, door zes van de acht races te winnen. Daarmee won hij 75% van de verreden races. Doordat Verstappen nu al zeventien races heeft gewonnen komt hij op minimaal 77%, waardoor hij het record dat al meer dan zeventig jaar stond, heeft verbroken.

Die prestatie is ontzettend knap, aangezien het lastiger is om te bereiken met meer races in een seizoen. Hoe meer races er zijn, hoe meer kans er is om een foutje te maken of om verslagen te worden door een concurrent. Bij Verstappen is dat bijna niet voorgekomen in 2023, wat ervoor heeft gezorgd dat hij één van de meest dominante seizoenen ooit kent. Maar daar gaat hij niet van naast zijn schoenen lopen.

Verstappen geeft aan dat hij zich niet zo bezighoudt met welke records hij verbreekt of hoe hoog hij in een bepaalde ranglijst staat. Dat is niet iets waar hij naar op zoek was, toen zijn carrière in de Formule 1 begon in 2015.

"Daar gaat het mij niet om. Het is niet iets waar ik aan dacht, toen ik in de Formule 1 kwam. Het is niet zo dat ik dacht van: 'Oh, ik moet het record van meer dan 75% van de overwinningen pakken'", begint Verstappen.

"Dit soort dingen gebeuren als alles gewoon heel goed loopt. Ik voel me goed in de auto, de auto is erg competitief en het team maakt ook nauwelijks fouten. Dan kun je een seizoen krijgen zoals we nu hebben. Dus voor mij is het meer genieten van het moment en proberen om elke kans te maximaliseren."

Norris looft Verstappen

De man die achter Max Verstappen eindigde in de record-winnende Grand Prix, was Lando Norris. Na de race liet de goede vriend van de Red Bull-coureur weten dat hij Verstappen ziet als één van de beste coureurs aller tijden in de Formule 1.

"We hebben het over een van de beste coureurs in de Formule 1 ooit, in een van de meest dominante auto's. We hebben het over een man die 17 overwinningen heeft behaald en één van de meest dominante jaren in de geschiedenis van de Formule 1 rijdt", aldus Norris.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties