F1 Nieuws

Max Verstappen lobbyt voor regelwijziging na kwalificatie-debacle in Mexico

Max Verstappen lobbyt voor regelwijziging na kwalificatie-debacle in Mexico
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen lobbyt voor regelwijziging na kwalificatie-debacle in Mexico

Max Verstappen lobbyt voor regelwijziging na kwalificatie-debacle in Mexico
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft laten weten dat hij het liefste een regelwijziging zou zien als het gaat om de maximale rondetijd tijdens een outlap. Momenteel zorgt die regel namelijk voor stilstaande of langzaam rijdende coureurs in de pitstraat (die zich vervolgens moeten verantwoorden bij de FIA).

Tijdens de kwalificatiesessie van gisteravond werd Verstappen naar de stewards geroepen voor het langzaam rijden aan het einde van de pitstraat. Fernando Alonso en George Russell stonden zelfs stil aan het einde van de pitstraat. De drie heren moesten zich daarom bij de stewards melden.

Alle drie werden ze 'vrijgesproken' en mogen ze de race van later vandaag gewoon beginnen vanaf hun oorspronkelijke kwalificatiepositie. Een storm in een glas water dus, aangezien er uiteindelijk om niets een hoop bombarie werd gemaakt door de FIA.

Regel moeten op de schop

Ondanks het feit dat hij geen penalty kreeg, vindt Verstappen dat er het een en ander moet veranderen als het gaat om de regel voor een maximale rondetijd tijdens een outlap. Volgens Verstappen deed hij namelijk niets geks tijdens Q1, maar werd hij alsnog naar de stewards geroepen om zich te verantwoorden.

"Iedereen probeert een gat te maken. De auto achter mij haalde vijf anderen in en toen wilde hij mij ook inhalen, maar ik probeerde gewoon een gat te maken. Iedereen doet dat namelijk. Ik ben er (het ter verantwoording geroepen worden door de stewards, red.) erg verbaasd over.

In dat geval zou namelijk iedereen naar de stewards moeten gaan. Iedereen rijdt immers langzaam in de pitstraat vanwege deze nieuwe regel. Ik denk niet dat ik iets geks of verkeerds heb gedaan. De regel is dit moment gewoon verre van perfect.

Er moet een ander systeem komen, maar dat is wel moeilijk. Het ding dat ik niet begrijp, is dat iedereen nu in de pitstraat een gat wil creëren (en er alsnog mogelijke penalty's komen). Dat is immers de enige plek om het te doen. Ik begrijp niet hoe je daar iemand kan hinderen.

Je wil immers niet binnen drie of vier seconden van een andere coureur de baan op komen, want dan ondervind je hinder. Aan de andere kant ga je misschien mensen hinderen als je geen maximale rondetijd hebt. Het is gewoon moeilijk om de juiste compromis te vinden", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties