F1 Nieuws

Vader Sergio Pérez baart opzien met uitspraken over Max Verstappen en Helmut Marko

Vader Sergio Pérez baart opzien met uitspraken over Max Verstappen en Helmut Marko
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Vader Sergio Pérez baart opzien met uitspraken over Max Verstappen en Helmut Marko

Vader Sergio Pérez baart opzien met uitspraken over Max Verstappen en Helmut Marko
Red Bull Content Pool

Antonio Pérez Garibay, beter bekend als de vader van Sergio Pérez, heeft zich in Mexico-Stad opnieuw op bijzondere wijze uitgesproken over Helmut Marko en Max Verstappen. Volgens Antonio Pérez is de beveiliging van Verstappen in de Mexicaanse hoofdstad namelijk onnodig. Ook is de vaak bekritiseerde aanpak van Marko juist goed volgens Pérez senior.

Pérez rijdt al sinds 2021 naast Verstappen bij Red Bull. In die tijd heeft Pérez vaker wel dan niet het onderspit moeten delven ten opzichte van de Limburger. Zo wist Verstappen drie achtereenvolgende wereldtitels op zijn naam te schrijven terwijl Pérez slechts vijf overwinningen boekte.

Door zijn recente vormdip is er een hoop druk op Pérez komen te staan om te presteren. Daarmee samen zijn er nog altijd geruchten die stellen dat Pérez komend seizoen aan de kant wordt geschoven voor de momenteel bij AlphaTauri rijdende Daniel Ricciardo.

Beste teamgenoot

Volgens Pérez senior is er echter niets van deze geruchten waar en rijdt zijn zoon nog zeker tien jaar naast Verstappen bij Red Bull. "Dit is de beste relatie met een teamgenoot die Checo ooit heeft gehad in zijn carrière in de Formule 1. En dat vind ik leuk", begint Pérez senior bij ORF, die daarna een opvallende uitspraak doet over de toekomst van Verstappen en Pérez.

"Checo zal zeker nog tien jaar met Max in hetzelfde team rijden. En in die tien jaar wint Checo misschien wel een wereldkampioenschap. Ik vind het leuk dat mijn zoon concurreert met de beste coureur ter wereld. En de beste coureur ter wereld op dit moment is Max Verstappen."

Marko is ongelofelijk

Naast alle geruchten over een mogelijke transfer van Pérez waren er ook opvallende uitspraken van Marko aan het adres van de Mexicaan. Volgens de Oostenrijkse oud-coureur zou Pérez namelijk minder geconcentreerd zijn vanwege het feit dat hij "Zuid-Amerikaans" is, iets wat Pérez helemaal niet is. Om die reden zou Pérez volgens Marko minder presteren dan Verstappen over een heel seizoen.

Pérez en Marko spraken de kwestie met elkaar uit en sindsdien is de strijdbijl begraven, zo ook bij Pérez senior. "Marko is de beste, beste, beste supporter die Sergio zich maar kan wensen. Hij is ongelofelijk. Helmut is een winnaar en hij pusht Sergio, daar hou ik van. Ik hou van Dr. Marko."

Niet nodig

Anders dan Pérez is Verstappen niet zo populair in de Verenigde Staten en Mexico. Dat werd duidelijk toen de 26-jarige coureur op het podium in Austin werd uitgejouwd door onder andere Mexicaanse fans. Ook online krijgt Verstappen het zwaar te verduren. Voor het raceweekend in Mexico-Stad schakelde de Nederlander daarom beveiligers in, iets wat volgens Pérez senior overbodig is.

"Het (inschakelen van beveiligers, red.) is niet nodig. Mexico en haar mensen zijn het beste van de hele wereld. In Mexico heeft iedereen respect voor de familie Verstappen en Marko. Ze zijn hier allemaal welkom. Dat is Mexico: vriendelijk, familie en het beste land ter wereld", aldus Pérez senior.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties