F1 Nieuws

Mercedes zet megacontract klaar voor Max Verstappen

Mercedes zet megacontract klaar voor Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Mercedes zet megacontract klaar voor Max Verstappen

Mercedes zet megacontract klaar voor Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Hoewel het voor Mercedes dit seizoen nog niet wil lukken op het asfalt, wil het raceteam van Toto Wolff een megaklapper slaan door Max Verstappen een contract aan te bieden van maar liefst 150 miljoen euro per jaar, inclusief bonussen. Hiernaast wil het Duitse raceteam ook Helmut Marko aantrekken om de Nederlander nog sterker te overtuigen.

Het salaris van 150 miljoen euro per jaar zou een recordcontract betekenen in de Formule 1 en het zou Verstappen met afstand de best betaalde rijder op de grid maken. Vooralsnog lijkt dat op dit moment Lewis Hamilton te worden bij Ferrari, die vanaf 2025 zo'n 100 miljoen euro per jaar op zijn bankrekening mag verwachten.

Naast het duizelingwekkende salaris krijgt Verstappen ook een ambassadeursrol binnen het team van Mercedes. Volgens RacingNews365 gaan beide partijen rond de Grand Prix van Miami met elkaar in gesprek over een eventuele overstap. Max Verstappen heeft nog een contract bij Red Bull Racing tot eind 2028.

Onzekere toekomst Red Bull

De geruchten over een mogelijke overstap van Verstappen komen voort uit de interne problemen die momenteel spelen bij het Oostenrijke raceteam. Eerder dit jaar werd Christian Horner beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag en vorige week heeft meesterontwerper Adrian Newey aangegeven een vertrekwens te hebben bij het team van Red Bull Racing. Ook Helmut Marko kwam meermaals in het nieuws vanwege een eventueel afscheid, waarbij Verstappen heeft aangegeven dat wanneer Marko vertrekt, hij zelf ook verder zal gaan kijken.

Het heeft ervoor gezorgd dat Verstappen nu met open gedachten rondkijkt naar eventuele andere stoeltjes binnen de F1, waaronder die bij Mercedes. Het feit dat Red Bull vanaf 2026 met een zelfontwikkelde krachtbron gaat rijden geeft nog niet de gewenste garantie op een verlenging van het succes van de Nederlander. Mercedes springt hier dus op in en ziet de drievoudig wereldkampioen graag naar Brackley komen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties