F1 Nieuws

Max Verstappen onder de indruk van Lando Norris: 'Dat kan ik niet'

Max Verstappen onder de indruk van Lando Norris: 'Dat kan ik niet'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen onder de indruk van Lando Norris: 'Dat kan ik niet'

Max Verstappen onder de indruk van Lando Norris: 'Dat kan ik niet'
Red Bull Content Pool

Lando Norris zorgde met zijn eerste racewinst op het Miami International Autodrome voor een onvergetelijk Formule 1-weekend. Voor Max Verstappen, die zeker geen slechte race reed, is het de tweede keer dit seizoen dat hij niet op de bovenste trede van het podium mocht plaatsnemen, nadat Carlos Sainz eerder in Melbourne naar zijn derde overwinning van zijn carrière reed. Het is dus geen geheim dat de Nederlander te verslaan is en dat geeft hij zelf ook toe.

Tegenover Racingnews365 was Verstappen lovend over de kwaliteiten die Norris in Miami liet zien. "Ik was in eerste instantie bezig met Oscar Piastri en de Ferrari's. Toen ik een pitstop had gemaakt kreeg ik te horen wat de pace van Lando was. En dat ook nog op gebruikte mediums. Ik zou dat op dat moment niet kunnen, het was echt krankzinnig goed", aldus de Nederlander.

Verstappen blijft dus realistisch over de kansen van zijn concurrenten. Hij verwachtte sowieso dat Norris bij hem in de buurt zou komen, ongeacht of er een safety car-situatie zou ontstaan. "Op die verse banden was hij toch toch wel in de buurt gekomen, ook zonder het geval van een safety car. Ik moest echt hard pushen om hem achter mij te houden, maar toen kwam die safety car alsnog. Dat hoort allemaal bij het racen in de Formule 1", vervolgt Verstappen.

Tweede plek het maximaal haalbare

Nadat de safety car weer de pitstraat bezocht, werd het voor de Nederlander al snel duidelijk dat een overwinning er niet meer in zat. Hij benadrukt dat geluk altijd een rol zal spelen in de Formule 1. "Soms zit het mee en soms zit het tegen. We waren overduidelijk te langzaam na de safety car. Dan probeer je gewoon zonder kleerscheuren als tweede de eindstreep te behalen, want ik realiseerde mij al vlug dat dat het maximaal haalbare was", voltooide de Nederlander.

Uiteindelijk bleek Verstappen veel snelheid te hebben verloren door een gat in de onderkant van zijn vloer. Dat was ontstaan toen hij over het paaltje reed in de 22e ronde van de race. Bekijk HIER het videobewijs daarvan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties