F1 Nieuws

Toto Wolff zit niet te wachten op 'Oostenrijkse idioten' van Red Bull

Toto Wolff zit niet te wachten op 'Oostenrijkse idioten' van Red Bull
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff zit niet te wachten op 'Oostenrijkse idioten' van Red Bull

Toto Wolff zit niet te wachten op 'Oostenrijkse idioten' van Red Bull
HOCH ZWEI/BSR Agency

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft gereageerd op de vraag of personeel van Red Bull mogelijk de overstap zou kunnen maken richting het team uit Brackley. De teambaas van Mercedes zou al meerdere CV's uit Milton Keynes hebben ontvangen.

Eerder liet Mclaren-chef Zak Brown al doorschemeren dat het raceteam van Mclaren ook wat CV's van medewerkers van Red Bull Racing zou hebben ontvangen. "Het is het eerste dominosteentje dat valt en zeker niet de laatste", liet Brown weten in Miami. Max Verstappen was er als de kippen bij om te reageren en noemde het speculeren van Brown slechts 'stokerij'.

Wolff laat van zich horen 

Maar de onrust bij Red Bull lijkt maar niet te eindigen. Inmiddels is bekend dat topontwerper Adrian Newey zal vertrekken bij de Oostenrijkse renstal en ook Verstappen wordt gelinkt aan een vertrek. Volgens de geruchten in Miami zou hij zelfs al in gesprek zijn met Mercedes. Naast Verstappen wordt er veel gesproken over nóg meer Red Bull-personeel, die de overstap zouden willen maken naar Mercedes. Maar volgens Toto Wolff zijn ze dan in Brackley aan het verkeerde adres. Hij hoeft 'de Oostenrijkse idioten' niet.

"Mensen veranderen van team en willen de omgeving veranderen, dus ik kom op een punt dat ik niet echt geïnteresseerd ben in wat er daar gebeurt met het leiderschap. Ik luister nergens meer naar", zo begint Wolff, volgens GPBlog. "Het is belangrijk om naar ons eigen team te kijken, de mensen te ontwikkelen en hopelijk wat interessante competente mensen van andere teams naar Mercedes te halen en te zorgen voor een spannende reis naar herstel. De Oostenrijkers zijn levende idioten", zei de Oostenrijkse baas van Mercedes.

In de tussentijd heeft Wolff zich niet populair gemaakt bij Red Bull. De teambaas van Mercedes heeft meerdere keren openbaar in de pers gemeld dat hij Verstappen wil binnenhalen als vervanger van Lewis Hamilton die naar Ferrari gaat in 2025. Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff heeft hiervan gezegd dat Wolff zijn handelswijze 'respectloos' is en dat hij zich op zijn eigen team moet focussen. Het lijkt er nu op dat Wolff zich hier niks van lijkt aan te trekken.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties