F1 Nieuws

Videobewijs van de schade aan de Red Bull van Max Verstappen

Videobewijs van de schade aan de Red Bull van Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Videobewijs van de schade aan de Red Bull van Max Verstappen

Videobewijs van de schade aan de Red Bull van Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft zeker last gehad van vloerschade, tijdens de Grand Prix van Miami. Er was nog even twijfel wie de waarheid sprak, aangezien Verstappen teambaas Christian Horner elkaar vlak na de race tegenspraken, maar inmiddels is duidelijk geworden dat Verstappen wel degelijk schade had opgelopen tijdens de Grand Prix.

In de persconferentie na de race in Miami kreeg Verstappen een vraag over zijn touché met het paaltje in bocht 15. Dat paaltje werd door Verstappen in de 22e ronde uit de grond gereden, waarna er een korte Virtual Safety Car actief was. Dit hielp de Nederlander uiteindelijk niet, omdat hij gewoon onder 'groen' zijn pitstop moest maken en later bleek het zelfs een probleem te zijn geweest, aangezien het tempo van zijn Red Bull RB20 helemaal inkakte.

Op de harde band was Verstappen gemiddeld drie tienden per ronde langzamer dan Lando Norris, waarbij de Limburger eerst dacht dat dat lag aan het feit dat zijn auto gewoon niet goed werkte op de harde band. Maar met nieuw videobewijs blijkt Christian Horner toch gelijk te hebben, die direct aangaf dat er schade aan zijn vloer was. Ondanks dat Verstappen nog even vol probeerde te houden dat zijn 'foutje' niet fataal was geweest voor zijn winstkansen, moest ook hij later toegeven dat er een gat in zijn vloer ontstaan was.

Belang van vloer

Het belang van het deel van de vloer, wat schade opliep door het uitstapje van Max Verstappen, is aanzienlijk. Volgens Dr. Obbs, een Red Bull-insider en ingenieur op X, zorgt de linkerachterkant van de vloer van de RB20 ervoor dat de diffuser goed zijn werk kan doen. Ook heeft dit een groot aandeel in het genereren van de downforce aan de achterkant, iets wat Verstappen in het laatste deel van de race moest missen. Het is dan ook niet gek dat de Nederlander klaagde over zijn auto in die laatste stint, waarbij hij aangaf dat de RB20 lastig te besturen was. Dit is het gevolg van een gat in zijn vloer.

Videobewijs

Bekijk hieronder het videobewijs dat er wel degelijk schade werd veroorzaakt door het bevestigingspunt van het paaltje bij bocht 15, wat voor een gat in de vloer van Max' auto zorgde. Dit zal een opluchting zijn voor de regerend wereldkampioen, aangezien dit betekent dat zijn auto minder presteerde door een foutje en zijn RB20 niet ineens downforce bleek te missen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties