F1 Nieuws

Max Verstappen-opmerking Lando Norris krijgt kritiek: 'Nou, echt niet!'

Max Verstappen-opmerking Lando Norris krijgt kritiek: 'Nou, echt niet!'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen-opmerking Lando Norris krijgt kritiek: 'Nou, echt niet!'

Max Verstappen-opmerking Lando Norris krijgt kritiek: 'Nou, echt niet!'
Red Bull Content Pool

Mike Hezemans, commentator bij Viaplay, heeft in het Viaplay-programma 'In de Slipstream' teruggeblikt op de Grand Prix van Emilia-Romagna. Met name een opmerking van McLaren-coureur Lando Norris na afloop van de race kwam aan bod.

Max Verstappen kende een lastige start aan het raceweekend in Noord-Italië. Op vrijdag werd niet de juiste balans gevonden en Verstappen was duidelijk in gevecht met zijn RB20. Op zaterdag had Red Bull de meeste problemen verholpen en zag Verstappen er een stuk gelukkiger uit in zijn Red Bull-bolide. Dat resulteerde uiteindelijk in een pole position voor de Nederlander.

In de race zette Verstappens snelheid zich voort. Met name in de eerste stint nam Verstappen flink wat afstand van de rijders achter hem. Richting het einde van de race en zijn tweede stint (op de harde band) kwam daar echter verandering in. Norris kwam namelijk ineens heel erg dichtbij aan Verstappens RB20 en een voorsprong van zeven seconden was in slechts tien rondes verdampt tot een voorsprong van minder dan een seconde.

Opmerking Norris is onzin

Uiteindelijk was het Verstappen die aan het langste eind trok en zijn vijfde overwinning van het seizoen kon bijschrijven. Balend vertelde Norris na afloop van de race dat hij Verstappen met nog een of twee rondes extra voorbij was gegaan. Onzin, zo denkt Hezemans. Volgens de autocoureur zou Verstappen namelijk altijd voor de McLaren-bolide van Norris zijn gebleven in Imola.

"Nou, echt niet", begint Hezemans in reactie op de uitspraak van Norris. "Max is zo bizar slim, hij verbruikt erg weinig kracht en blijft goed nadenken. Hij had gewoon heel langzaam gereden en dan op het begin van het rechte stuk al zijn batterij gebruikt. Dan kom je er (als Norris zijnde, red.) nooit aan voorbij", aldus de Nederlander.

Aankomend weekend wacht een nieuwe test voor McLaren en Norris in de straten van Monaco. Kan het team uit Woking net zoals in Miami Gardens voor de bolide van Verstappen eindigen, of zal het opnieuw Verstappen zijn die samen met Red Bull op de bovenste trede van het podium staat? Om niets van de actie te missen, is via deze link een tijdschema te zien.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties