F1 Nieuws

'Max Verstappen persoonlijk verantwoordelijk voor contractverlenging Sergio Pérez'

'Max Verstappen persoonlijk verantwoordelijk voor contractverlenging Sergio Pérez'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Max Verstappen persoonlijk verantwoordelijk voor contractverlenging Sergio Pérez'

'Max Verstappen persoonlijk verantwoordelijk voor contractverlenging Sergio Pérez'
Red Bull Content Pool

Volgens oud-coureur en huidig analist bij de Duitse tak van Sky Sports Ralf Schumacher heeft Red Bull ervoor gekozen om het contract van Sergio Pérez te verlengen uit financiële gronden. Vanwege het dure contract van Max Verstappen zou Red Bull namelijk niet in zee willen met een andere, mogelijk duurdere rijder.

Eerder deze week werd bekend dat Pérez ook in 2025 en 2026 de teamgenoot van Verstappen zal zijn bij Red Bull (ervan uitgaande dat Verstappen zijn contract bij Red Bull uitzit). Pérez zelf was uiteraard erg blij met zijn deal en ook Red Bull-teambaas Christian Horner liet weten over the moon te zijn met de contractverlenging van zijn Mexicaanse coureur.

Kritiek op keuze Red Bull

Niet iedereen was echter zo blij met de contractverlenging van Pérez. Online waren er namelijk veel mensen die aangaven de beslissing van Red Bull allerminst te begrijpen. Pérez is immers al jarenlang de mindere van de twee Red Bull-coureurs en kent veel wisselvallige fases waarin hij vaak veel fouten maakt. Fouten die Red Bull veel punten kosten in het constructeurskampioenschap.

Verstappen versus Pérez

Om het verschil tussen Verstappen en Pérez te verduidelijken, is het handig om naar het verschil in sportieve prestaties te kijken tussen de twee rijders. Sinds 2021 (het jaar waarin Verstappen en Pérez teamgenoten werden bij Red Bull) heeft Verstappen drie wereldkampioenschappen op zijn naam gezet en in totaal 49 races gewonnen. Pérez won daarentegen vijf races in dienst van Red Bull.

Reden voor verlenging ligt bij Verstappen

Er is dus een hoop te doen over de nieuwe Red Bull-deal van Pérez. In gesprek met het Duitse Formel1.de geeft Schumacher echter aan wel te weten waarom Red Bull ervoor heeft gekozen om door te gaan met Pérez, namelijk het salaris van Verstappen. Volgens Schumacher is Verstappens salaris namelijk zo hoog dat Red Bull graag een coureur aanhoudt die zelf ook een aardig zakcentje meeneemt.

"Men heeft het contract van Pérez verlengd omdat Max Verstappen een relatief duur contract heeft en Sergio Pérez een hoop geld meeneemt vanuit zijn sponsoren", aldus Schumacher. Pérez is allerminst een 'pay driver', maar neemt wel een hoop geld mee van persoonlijke sponsoren zoals Carlos Slim, de schatrijke eigenaar van het Mexicaanse telecombedrijf TelCel.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties