F1 Nieuws

Max Verstappen slaat terug naar McLaren-topman na droppen van Red Bull-bom

Max Verstappen slaat terug naar McLaren-topman na droppen van Red Bull-bom
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen slaat terug naar McLaren-topman na droppen van Red Bull-bom

Max Verstappen slaat terug naar McLaren-topman na droppen van Red Bull-bom
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen heeft in gesprek met De Telegraaf gereageerd op de Red Bull-bom die McLaren-topman Zak Brown eerder deze week dropte. Volgens Verstappen is de Amerikaan namelijk gewoon "aan het stoken".

Voorafgaand aan het raceweekend in Miami, op de sterfdag van Formule 1-grootheid Ayrton Senna, maakte Red Bull langverwacht nieuws wereldkundig: Adrian Newey zal de Oostenrijkse formatie in het eerste kwartaal van 2025 gaan verlaten na een dienstverband van negentien jaar.

De Britse engineer is daarmee dus losgekoppeld van de ontwikkeling van de Formule 1-auto's van Red Bull. Newey zit echter niet stil tot 2025, maar zal zich bezighouden met de promotie en verdere ontwikkeling van de eerste Hypercar van Red Bull, de RB17.

Interne onrust Red Bull

De reden voor Newey's vertrek werd enigszins duidelijk in zijn vertrekstatement. Newey liet namelijk weten dat de recente ontwikkelingen binnen Red Bull hem hebben laten nadenken over zijn toekomst. Newey lijkt dus genoeg te hebben gehad van de interne machtsstrijd bij Red Bull.

Volgens ingewijden zou ook het interne onderzoek naar Horner een grote rol hebben gespeeld bij Newey. De aanklaagster, Horners persoonlijke assistent, zou volgens De Telegraaf namelijk ook nauw hebben samengewerkt met Newey.

"Stokende" Brown

Brown reageerde eerder deze week op het nieuws van Newey's vertrek en dropte een ware Red Bull-bom op de Formule 1-paddock. Volgens de man uit Los Angeles zouden er namelijk flink wat "Red Bull cv's" door de lucht vliegen door de onrust binnen Red Bull.

"Het is het eerste dominosteentje dat valt en zeker niet de laatste", begon Brown. "Ik denk dat Adrian de meest succesvolle ontwerper aller tijden is. Dus naast de technische kennis die hij bij het raceteam inbrengt, willen mensen voor iemand als Adrian Newey werken en naast hem werken", ging de McLaren-baas verder.

"Het is wel een nieuw teken van verdere destabilisering, zeker als ik kijk welke cv's we tegenwoordig uit die hoek krijgen toegestuurd", aldus Brown.

Begrip vanuit Verstappen

De woorden van Brown hebben ook Verstappen bereikt. De Nederlander laat weten dat hij de tactiek van Brown begrijpt, maar er zelf niet zoveel mee kan.

"Die (Brown, red.) wil natuurlijk een beetje stoken. Als team kunnen we daar helemaal niets mee, maar ik snap het wel van zijn kant. Iedereen wil onze mensen hebben, dat is heel normaal. Ik probeer er niet te veel mee bezig te zijn. Als ik de kop van zo'n artikel zie, dan lees ik het niet eens", aldus de drievoudig wereldkampioen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties