F1 Nieuws

Christian Horner komt met bericht na Red Bull-vertrek Adrian Newey

Christian Horner komt met bericht na Red Bull-vertrek Adrian Newey
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner komt met bericht na Red Bull-vertrek Adrian Newey

Christian Horner komt met bericht na Red Bull-vertrek Adrian Newey
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft in een persbericht gereageerd op het Red Bull-vertrek van Adrian Newey. De designgoeroe zal het team in het eerste kwartaal van 2025 gaan verlaten om zich te focussen op "nieuwe uitdagingen".

Newey stond aan de wieg van vele titelwinnende auto's. Zo was hij aanwezig bij de ontwikkeling van onder meer de Williams FW14B van Nigel Mansell, de FW19 van Jacques Villeneuve, de RB9 van Sebastian Vettel en de drie kampioenschapwinnende bolides van Max Verstappen.

Nu, negentien jaar na zijn 'Red Bull-debuut', vertrekt Newey dus bij het team uit Milton Keynes. De reden voor Newey's vertrek zou de interne onrust bij Red Bull zijn, maar ook zou een interview van Red Bull-teambaas Horner in het verkeerde keelgat zijn geschoten.

Statement Horner

Na Newey's reactie op zijn vertrek, heeft nu ook Horner een reactie gegeven op het aanstaande vertrek van het Red Bull-kopstuk. Uit het statement van Horner valt op te maken dat hij Newey en zijn nalatenschap erg zal gaan missen binnen Red Bull.

"Al onze grootste momenten van de afgelopen 20 jaar hebben plaatsgevonden met Adrian's hand aan de technische knoppen. Zijn visie en genialiteit hebben ons aan 13 titels geholpen in 20 seizoenen", begint Horner zijn verhaal.

"Zijn uitzonderlijke vermogen om verder te kijken dan de F1 en om bredere inspiratie toe te passen op het ontwerp van Grand Prix-auto's, zijn opmerkelijke talent om veranderingen te omarmen en de meest lonende gebieden van de regels te vinden om op te focussen, en zijn niet aflatende wil om te winnen hebben Red Bull Racing geholpen om een grotere kracht te worden dan wijlen Dietrich Mateschitz zich volgens mij had kunnen voorstellen", gaat de teambaas verder.

"Meer dan dat, de afgelopen 19 jaar met Adrian zijn enorm leuk geweest. Voor mij was Adrian, toen hij bij Red Bull kwam, al een superster. Twee decennia en 13 kampioenschappen later vertrekt hij als een echte legende. Hij is ook mijn vriend en iemand die ik eeuwig dankbaar zal zijn voor alles wat hij in onze samenwerking heeft gebracht. De nalatenschap die hij achterlaat zal echoën door de hallen van Milton Keynes en RB17 Track Car zal een passend testament en nalatenschap zijn van zijn tijd bij ons", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties