F1 Nieuws

Max Verstappen stelt heldere eis om bij Red Bull te blijven: 'Heb ik ook tegen het team gezegd'

Max Verstappen stelt heldere eis om bij Red Bull te blijven: 'Heb ik ook tegen het team gezegd'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen stelt heldere eis om bij Red Bull te blijven: 'Heb ik ook tegen het team gezegd'

Max Verstappen stelt heldere eis om bij Red Bull te blijven: 'Heb ik ook tegen het team gezegd'
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen heeft zich in de paddock van het Miami International Autodrome uitgesproken over zijn toekomst bij het Oostenrijkse team. Volgens Verstappen heeft hij een hele duidelijke afspraak gemaakt met het team.

Door de interne onrust binnen Red Bull is er een vergrootglas komen te liggen op de posities van hoofdrolspelers binnen de Oostenrijkse equipe. Zo was het lange tijd de vraag of toppersoneel aan zou blijven nu het rommelt bovenin de top van de Red Bull-organisatie.

Vertrek Newey

Voordat het raceweekend in Miami Gardens begon, kwam er een eerste antwoord op die vraag. Red Bull-topontwerper Adrian Newey zal het team na een dienstverband van maar liefst negentien jaar namelijk gaan verlaten in het eerste kwartaal van aankomend jaar.

In een vertrekstatement liet Newey weten dat het volgens hem tijd was voor "nieuwe uitdagingen". Ook liet de Brit weten dat de recente gebeurtenissen binnen Red Bull hem hebben laten doen inzien dat het tijd was om te vertrekken. Volgens ingewijden zou de inmiddels geschorste Red Bull-medewerkster (die de klacht indiende tegen Christian Horner) onder andere met Newey hebben samengewerkt.

Red Bull-toekomst

In de paddock van het Miami International Autodrome kreeg Verstappen de vraag of het vertrek van Newey hem mogelijk zou kunnen verleiden om ook zijn biezen te pakken bij Red Bull. De Nederlander wil immers een rustige en stevige basis, maar die lijkt er momenteel allerminst te zijn.

"Uiteindelijk worden dit soort beslissingen (om te vertrekken bij Red Bull, red.) niet zo makkelijk genomen en ben ik blij met waar ik momenteel ben", begint Verstappen, die vervolgens een zeer duidelijke eis uitspreekt om bij Red Bull te blijven. "Ik wil in de snelste auto rijden, dat heb ik ook altijd tegen het team gezegd. Die hebben we dit jaar en die kunnen we komend jaar ook hebben", gaat de Limburger verder.

Mercedes-overstap

Verstappen wordt hevig in verband gebracht met het team van Mercedes, maar zelf houdt de Nederlander zich een beetje op de vlakte wanneer hij vragen krijgt over een mogelijke transfer naar het Duitse team. Verstappen weet echter wel een ding zeker, hij gaat zijn dominante Red Bull nu nog niet inruilen voor een mindere auto.

"Ik heb niet het verlangen om uit het niets iets nieuws op te bouwen of iets in die richting. Waarom zou je ook wegwillen als je nu in de beste positie zit en daar komend seizoen ook kan zitten", aldus Verstappen. De Red Bull-coureur lijkt een Mercedes-overstap in 2025 dus uit te sluiten, maar over 2026 houdt de Nederlander voor nu nog zijn mond.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties