F1 Nieuws

Lando Norris vol vertrouwen: 'Dat heb ik nooit geloofd'

Lando Norris vol vertrouwen: 'Dat heb ik nooit geloofd'
BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris vol vertrouwen: 'Dat heb ik nooit geloofd'

Lando Norris vol vertrouwen: 'Dat heb ik nooit geloofd'
BSR Agency

Mclaren-sensatie Lando Norris mocht zich na afgelopen week eindelijk een race-winaar noemen in de Formule 1. Op het circuit van Miami pakte hij na 110 races dan eindelijk zijn eerste overwinning. Voor Norris was het een lange weg naar zijn eerste Grand Prix-zege.

Voor Lando Norris was het geluk eindelijk een keer aan zijn zijde. Als enige overgebleven rijder zonder pitstop, profiteerde hij maximaal van de safety car-situatie die ontstond na de crash tussen Kevin Magnussen en Logan Sargeant. Daarna verdween hij aan de horizon op het circuit in Florida en wist hij Max Verstappen op bijna acht seconden te zetten. Hierbij moet wel gezegd worden dat Verstappen schade aan zijn bolide had, maar Norris bewees dat als hij een snelle auto heeft, hij meteen mee kan doen voor de overwinning.

Norris haalt sprintrace Qatar als voorbeeld 

De Brit gelooft niet dat hij eerder écht in aanmerking is gekomen om een race te winnen, waardoor dit ook pas de eerste keer is dat hij tentoon kon stellen wat hij in zijn mars had. Vorig jaar leek Mclaren tijdens de Grand Prix van Qatar in de kwalificatie erg snel, maar in de race was Verstappen een maatje te groot. "Ja er was één kans, en dat was Qatar vorig jaar. De hoofdrace winnen was misschien te veel gevraagd. Ik denk dat Max toen vijf of zes seconden over had op Oscar Piastri? En ik zat daar zo’n vijf, zes seconden achter", liet Norris weten tegenover GPBlog. "Maar de sprintrace, die had ik kunnen winnen. Ik weet niet of er ergens een hoofdrace was die ik had kunnen winnen, als ik eerlijk ben. Dat is de reden dat ik het vertrouwen nooit ben verloren. Ik heb er nooit niet in geloofd dat ik kon winnen", aldus de Brit.

In Rusland in 2021 was Norris voor het eerst écht dichtbij een overwinning. Op de zaterdag wist hij in een regenachtige kwalificatie poleposition te pakken. Daarna reed hij in de race erg sterk en stevende hij af op zijn eerste zege. Maar nadat er weer een regenbui kwam en er voor de verkeerde strategie werd gekozen, moest Norris het afleggen tegen Lewis Hamilton. Hij eindigde die race uiteindelijk als zevende.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties