F1 Nieuws

Max Verstappen wil Red Bull scherp houden : 'Natuurlijk word ik dan boos'

Max Verstappen wil Red Bull scherp houden : 'Natuurlijk word ik dan boos'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen wil Red Bull scherp houden : 'Natuurlijk word ik dan boos'

Max Verstappen wil Red Bull scherp houden : 'Natuurlijk word ik dan boos'
DPPI/BSR Agency

In 2024 gaat Max Verstappen wederom stevig aan kop van het Formule 1-wereldkampioenschap. De Nederlander heeft een voorsprong van 33 punten op teamgenoot Sergio Pérez en hoewel hij in Miami niet wist te winnen, ging hij alsnog met de meeste punten weg uit Florida. Door het Sprintweekend wist Verstappen in totaal 26 punten te scoren, terwijl racewinnaar Lando Norris 25 punten meenam.

Dit zorgt ervoor dat Verstappen op 133 punten staat na zes races, waarvan hij er één niet uit wist te rijden met een kapotte remklauw. Deze werd verkeerd gemonteerd door de monteurs van Red Bull Racing, waar Verstappen naderhand flink boos om is geworden binnen de muren van de Red Bull-fabriek in Milton Keynes. Tegenover Motorsport Brazilië laat Max weten dat het juist goed is dat hij de mensen om zich heen een tik op de vingers heeft gegeven, omdat dat aantoont dat hij nog altijd passie heeft voor de sport. Zodra de boosheid verdwijnt, is het tijd om te stoppen.

"Natuurlijk word ik boos als er dingen gebeuren die we hadden kunnen voorkomen. Ik denk dat het goed is dat ik nog steeds boos word, want als ik niet boos word, betekent het dat het me niets kan schelen en als het je niets kan schelen, doe je niet langer je best. Op dat moment begin je te twijfelen aan je bestaan ​​in de sport. Ik hou van winnen en ik hou ervan om aan de top te staan en ik hou ervan om met alle geweldige mensen te werken. Ik denk dat wat mij echt motiveert, is om altijd te proberen de perfectie te benaderen", zo begint Verstappen.

Twintig seconden voorsprong

Die perfectie vindt Verstappen vooral als hij ver voor de rest van het veld rijdt. Veel fans denken dat de Nederlander zich begint te vervelen nu hij zo vaak dominant is, maar niets is minder waar. Max wil het liefst een hele race niemand in zijn buurt zien, dan voelt hij pas dat hij goed bezig is.

"Minstens twintig seconden!" zei Verstappen op de vraag of hij liever de hele race aan het vechten is, of met twintig seconden voorsprong naar de overwinning cruiset. "Ik heb in mijn leven veel close gevechten gehad en ik vind het nu veel leuker als we zeker weten dat we met een grote marge kunnen winnen. Dat is natuurlijk niet wat de fans willen horen, maar ik ben een eerlijke kerel."

"Ik ben hier om te winnen en mijn eigen succes te creëren. Het belangrijkste voor mij in de F1 is om te proberen te blijven waar ik nu ben, omdat ik alles wat ik wilde bereiken in deze sport al heb bereikt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties