F1 Nieuws

Max Verstappen voorziet moeilijk weekend in Monaco: 'Dat is altijd erg lastig'

Max Verstappen voorziet moeilijk weekend in Monaco: 'Dat is altijd erg lastig'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen voorziet moeilijk weekend in Monaco: 'Dat is altijd erg lastig'

Max Verstappen voorziet moeilijk weekend in Monaco: 'Dat is altijd erg lastig'
Red Bull Content Pool

Na een zwaarbevochten overwinning in Imola strijkt de Max Verstappen aankomend weekeinde neer in Monaco, waar het kroonjuweel van de kalender verreden zal worden. Monaco is al jaren berucht om het feit dat je er niet kan inhalen, een beetje zoals Imola dat ook is. Toch lijken de circuits volgens Verstappen niet op elkaar en benoemt hij een paar sleutelfactoren.

Deze zondag kan Verstappen voor de derde keer uit zich carrière de Grand Prix van Monaco op zijn naam schrijven, na eerder al in 2021 en 2023 te hebben gewonnen in zijn woonplaats. Na afloop van de Grand Prix van Emilia-Romagna blikt de Nederlander vooruit op wat er komen gaat in het nauwe stratencircuit.

"Monaco lijkt totaal niet op Imola. Het is een opzichzelfstaande baan, maar het zal wel zeker dicht bij elkaar liggen", begint de Nederlander wanneer hem gevraagd wordt of de twee Grand Prix's op elkaar lijken.

Verstappen vervolgt zijn analyse over de meest klassieke baan van de koningsklasse. "Monaco is altijd erg hectisch. Het gaat erom dat je de kwalificatie perfect volbrengt. Ook is het er erg moeilijk om je banden aan het werk te krijgen. Dat gaat lastig voor ze zijn. Het wordt hoe dan ook een speciale race", aldus de Nederlander.

Red Bull heeft moeite met banden

Red Bull Racing zal niet blij zijn met een circuit waarop de banden wéér getest gaan worden, want de afgelopen twee races heeft het Oostenrijkse raceteam daar al genoeg problemen mee gehad. In Miami kon door het Sprint-format de harde band niet goed getest worden. Hierdoor kwam het team er tijdens de race achter dat een stint op het hardste profiel veel tijd kostte, waardoor Lando Norris er uiteindelijk met de winst vandoor kon gaan.

In Imola was de laatste stint op de harde band ook ellendig voor Verstappen, toen de juiste window om de banden consistent te activeren niet gevonden kon worden. Het scheelde niet veel of de harde band had twee weekenden op rij voor een tweede plek gezorgd. Verstappen zal dus waakzaam zijn over het gebruik van de harde band op het circuit van Monte Carlo.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties