F1 Nieuws

Max Verstappen waarschuwt fans voor Ferrari in Australië: 'We gaan ervoor, maar...'

Max Verstappen waarschuwt fans voor Ferrari in Australië: 'We gaan ervoor, maar...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen waarschuwt fans voor Ferrari in Australië: 'We gaan ervoor, maar...'

Max Verstappen waarschuwt fans voor Ferrari in Australië: 'We gaan ervoor, maar...'
Red Bull Content Pool

Volgens Max Verstappen moeten zijn fans niet raar opkijken als Carlos Sainz of Charles Leclerc op er op zondag met de overwinning vandoor gaat, tijdens de Grand Prix van Australië. De Ferrari-coureurs hebben volgens Verstappen een zeer goede auto dit weekend, welke vooral in de race goed gaat werken. Dat komt onder andere door de lage bandenslijtage op de SF-24.

Waar de Ferrari-bolide van 2023 het juist lastig had als het aankwam op de bandenslijtage, is de nieuwe auto van Leclerc en Sainz juist een ster in het behouden van de banden. In de vrije trainingen hebben alle teams hun lange runs gereden en de banden van de Ferrari-coureurs zagen er aan het einde van deze stints beter uit dan de banden op de auto van Max Verstappen en Sergio Pérez.

Dat zorgt ervoor dat Max, die ontzettend blij is om op pole position te mogen starten, nog niet te hard van stapel loopt. Hij wil op zondag voor zijn tiende zege op rij gaan, maar hij weet dat dat niet makkelijk zal worden.

Blij met de kwalificatie, maar...

Maar voordat Verstappen überhaupt aan de race denkt, moet hij toegeven blij te zijn met zijn prestaties in de kwalificatie: "Ik kon de auto echt op de limiet pushen, dus ik ben wel echt blij met mijn rondes in Q3", begint Verstappen bij Viaplay. "In de laatste sector hadden we het lastig, maar in de kwalificatie ging dat net wat beter. Ons grootste probleem is hier om onze linker voorband heel te houden."

Als de Nederlander dan vooruit kijkt naar de race, moet hij toegeven dat het geen makkelijke taak zal worden om de winst binnen te halen. Normaliter laat Verstappen weten dat de RB20 beter is in de race dan in de kwalificatie, maar dit keer zegt hij dit over de Ferrari SF-24. Daarnaast baalt hij van het feit dat hij - tot aan de kwalificatie - niet lekker liep bij Red Bull.

"Ik heb liever een sterk weekend, dan hoef je niet zo te zoeken. Dan ga je de race ook met een beter gevoel in, nu is het wat lastiger. Ik denk dat Ferrari het voor de race héél goed voor elkaar heeft", gaat Max verder. Als hij de vraag krijgt of hij voor zijn tiende zege op rij gaat, laat Max weten dat dat niet makkelijk zal zijn. "We gaan er natuurlijk voor, maar het gaat zeker niet makkelijk worden", sluit de Limburger serieus af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties