F1 Nieuws

Max Verstappen waarschuwt Red Bull voor crash: 'Het gaat een keer fout'

Max Verstappen waarschuwt Red Bull voor crash: 'Het gaat een keer fout'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen waarschuwt Red Bull voor crash: 'Het gaat een keer fout'

Max Verstappen waarschuwt Red Bull voor crash: 'Het gaat een keer fout'
Red Bull Content Pool

Dat Max Verstappen van de afgelopen vier races er twee wist te winnen, heeft vooral te maken met het feit dat de Nederlander het verschil maakt in de auto. Volgens Sergio Pérez en Lando Norris had Verstappen in Canada bijvoorbeeld niet de auto waarmee hij hoorde te winnen, maar omdat hij het meest consistent was van alle coureurs, ging hij er alsnog vandoor met de zege. Toch heeft Verstappen nu aan de bel getrokken bij Red Bull.

De Limburger vindt het namelijk zorgelijk dat hij telkens op meer dan 100% moet rijden om het beste uit zijn materiaal te halen. De Red Bull RB20 was aan het begin van het seizoen nog dominant en had een grote voorsprong op de rest van het veld, maar inmiddels is die voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Volgens Verstappen is dat zorgwekkend.

Zeker gezien het feit dat het Formule 1-seizoen nog niet eens op de helft is en er nog héél veel punten te verdelen zijn. Als deze trend zich voortzet - en McLaren, Ferrari en Mercedes telkens sneller en sneller worden - kan dat weleens betekenen dat Verstappen dit jaar geen kampioenschap wint. En dat terwijl de drievoudig wereldkampioen van mening is dat hij dit jaar beter rijdt dan vorig seizoen, zeker in de kwalificaties.

"Als ik naar mezelf kijk, vind ik dat de kwalificaties ten opzichte van vorig jaar eigenlijk nog beter gaan. Maar op dit moment komen we net tekort. Het gat met Checo is redelijk groot. Ik denk dat dat ook veel zegt. Want hij is niet slechter geworden...", begint Verstappen bij De Telegraaf.

"We zitten nog niet eens op de helft van dit seizoen. Als je de sterkste auto hebt vanaf nu, kan je heel snel inlopen. McLaren zag er vrijdag in de longruns ten opzichte van de race ook al heel sterk uit. Ze zijn gewoon goed, op elk type circuit en ook op de banden. Ze hebben een heel solide pakket gebouwd."

Verstappen laat Red Bull er beter uitzien

Hoewel Verstappen nu al weken klaagt over zijn auto, heeft hij telkens wel een goed resultaat gescoord - op uitzondering van de GP van Monaco. Maar dat is niet te danken aan de snelheid van de RB20, meent Verstappen. Hij vindt namelijk dat hij de auto er beter uit laat zien, al vraagt hij zich hardop af hoe veel langer dat nog mogelijk is.

Nu hij telkens 'over de limiet' moet om vooraan mee te strijden, zal dat een keer misgaan en belandt hij naast het asfalt... Hij wil dan ook snel verbetering zien bij Red Bull.

"Ik denk dat ik dat al constant doe de laatste weken", reageert Verstappen op de vraag of hij de Red Bull er beter uit laat zien. "Dat is ook prima, daar word ik voor betaald. Maar uiteindelijk moeten we wel meer snelheid vinden om kampioen te worden. Als je elke keer op 101 procent moet rijden als coureur, gaat het natuurlijk een keer fout."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties