F1 Nieuws

'Max Verstappen weigerde mee te doen aan eerbetoon Ayrton Senna door bijzondere reden'

'Max Verstappen weigerde mee te doen aan eerbetoon Ayrton Senna door bijzondere reden'
BSR Agency
F1 Nieuws

'Max Verstappen weigerde mee te doen aan eerbetoon Ayrton Senna door bijzondere reden'

'Max Verstappen weigerde mee te doen aan eerbetoon Ayrton Senna door bijzondere reden'
BSR Agency

Max Verstappen heeft weer eens de wind van voren gekregen op social media. De Nederlander zou bewust geweigerd hebben om mee te doen aan het eerbetoon aan racelegende Ayrton Senna in Imola. De Formule 1-fans, die Verstappen niet goed gezind zijn, waren woest.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Emilia-Romagna was er een groot eerbetoon georganiseerd voor Ayrton Senna en Roland Ratzenberger. Het was precies dertig jaar geleden dat het dramatische weekend in Imola afspeelde, waar Senna en Ratzenberger zijn verongelukt. De Formule 1 organiseerde daarom in Italië een grote herdenking, waarbij viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel eerst een aantal rondjes reed in een oude Formule 1-auto van Senna en waar er vervolgens stil werd gestaan bij het overlijden van de coureurs.

Op de grid stonden alle organisatoren en coureurs bij aanvang van het volkslied in een shirt ter ere van Senna en met een speld voor Ratzenberger. Behalve één iemand...

Verstappen zou shirt hebben geweigerd 

Verstappen stond gek genoeg niet met een shirt van Senna, maar in zijn eigen Red Bull-kleding. De verhalen gaan rond dat Vettel iedereen een shirt wilde uitdelen, maar dat Verstappen zou hebben geweigerd. Wat hiervan de rede is, is onduidelijk. Wél werd er gesuggereerd vanuit de paddock, dat het te maken zou kunnen hebben met Nelson Piquet, de schoonvader van Max Verstappen. De oud Formule 1-coureur kon totaal niet door één deur met Senna, in de tijd dat zij nog raceten in de F1.

Piquet heeft meerdere keren uitgesproken dat hij zichzelf beter vond dan Ayrton Senna. Als hem werd gevraagd waarom hij die mening had, zei de Braziliaan: 'Omdat ik nog leef.' Deze uitspraak van Piquet, die na het incident met Hamilton persona non grata is in de F1-paddock, heeft hem veel kritiek opgeleverd.

Overigens was Verstappen niet de enige coureur die in Imola een 'ander' eerbetoon gaf aan Senna. Ook Valtteri Bottas droeg geen shirt van de drievoudig wereldkampioen, terwijl Kevin Magnussen en Oscar Piastri niet eens aanwezig waren bij het evenement. Door wat matige communicatie vanuit de FOM zouden de twee coureurs niet op de hoogte zijn geweest van de plannen.

Verstappen ging naderhand weer over tot de orde van de dag. De Nederlander pakte zijn vijfde overwinning van het seizoen in Imola. Momenteel staat hij bovenaan in het kampioenschap met een voorsprong van 48 punten op nummer twee Charles Leclerc. Dit weekend probeert Verstappen de Grand Prix van Monaco te winnen, al lijkt dat een lastig verhaal te worden.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties