F1 Nieuws

Christian Horner heeft slecht nieuws voor Max `Verstappen en Red Bull

Christian Horner heeft slecht nieuws voor Max `Verstappen en Red Bull
BSR Agency
F1 Nieuws

Christian Horner heeft slecht nieuws voor Max `Verstappen en Red Bull

Christian Horner heeft slecht nieuws voor Max `Verstappen en Red Bull
BSR Agency

Teambaas Christian Horner heeft een vervelende mededeling voor Max Verstappen voor de rest van het seizoen. Ferrari en Mclaren zitten inmiddels bijna op gelijke hoogte met Red Bull, door de updates die ze ontwikkeld hebben. Horner schetst dat het voor Red Bull wel eens heel lastig kan worden om ook updates te realiseren.

Horner geeft op de persconferentie voor teambazen tijdens de Grand Prix van Monaco aan dat het budgetplafond van grote invloed is geweest op het team van Red Bull. De Oostenrijkse renstal heeft de afgelopen jaren heel veel successen geboekt, wat ervoor gezorgd heeft dat de salarissen van het personeel veelvuldig omhoog is geschroefd.

"Met de huidige reglementen in de Formule 1, is het onvermijdelijk dat er convergentie plaatsvindt. Het is ongelofelijk dat we zo lang onze voorsprong hebben weten te behouden", zei Horner op de persconferentie. "We hebben hier en daar wel wat nieuwe onderdelen meegenomen, maar we moeten ook voorzichtig zijn met het budgetplafond", aldus de Britse teambaas die steeds meer in de gaten krijgt dat de concurrentie eraan komt.

Dominantie verdwenen

De afgelopen twee races is al gebleken dat Red Bull niet meer de dominantie heeft die ze bijvoorbeeld in 2023 hadden. In Miami pakte Lando Norris de overwinning, die van Verstappen wist weg te rijden. Iets wat de afgelopen jaren nauwelijks gebeurde. In Imola won Verstappen, maar slechts met de hakken over de sloot.

Ook Horner zag dat Verstappen worstelde in Imola. "Imola was een moeilijk weekend voor ons. In het eerste deel van de race waren we heel sterk, maar in het tweede deel van de race werden we minder. De auto was op vrijdag lastig te besturen, maar het team leverde daarna goed werk, net als Max", zei Horner in Monaco.

Ook in Monaco is Verstappen aan het worstelen. De Nederlander stuiterde veel met zijn RB20, terwijl Charles Leclerc de sterren van de hemel reed in de eerste trainingen. Zelfs Lewis Hamilton en George Russell van Mercedes, die dit jaar nog niet in de buurt zijn gekomen van een podium, waren sneller dan de Red Bulls. Verstappen heeft daarom de handdoek ook al in de ring gegooid...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties