F1 Nieuws

Max Verstappen ziet naderende concurrent voor Red Bull: 'Daar zijn zij heel sterk'

Max Verstappen ziet naderende concurrent voor Red Bull: 'Daar zijn zij heel sterk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen ziet naderende concurrent voor Red Bull: 'Daar zijn zij heel sterk'

Max Verstappen ziet naderende concurrent voor Red Bull: 'Daar zijn zij heel sterk'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft laten weten dat het team van McLaren dichterbij is gekomen aan Red Bull op de circuits die normaal niet zo sterk waren voor de Oostenrijkse renstal. Later in het jaar zal het gat richting McLaren weer groter worden, zo denkt Verstappen.

Na de eerste twee races van dit seizoen leek de Formule 1 zich opnieuw op te maken voor een complete 'Red Bull-whitewash'. Tijdens de race in Australië, de derde ronde van het 2024-kampioenschap, kwam daar echter verandering in toen Verstappen uitviel en Sergio Pérez niet verder kwam dan een vijfde plaats. Het waren in het Albert Park Carlos Sainz, Charles Leclerc en Lando Norris die het podium deelden.

In Japan herpakte Red Bull zich door een 1-2tje af te werken. Ook in China stonden er twee Red Bull-coureurs op het podium. Vanaf de race in Miami heeft de concurrentie zich echter herpakt: In Miami Gardens won Norris de race, in Imola won Verstappen de race ternauwernood en in Monaco was Red Bull niet eens in de top vijf te vinden. Na acht races heeft de Formule 1 nu vier verschillende winnaars.

Verstappen kijkt naar McLaren

De concurrentie is dus dichterbij gekomen, ziet ook Verstappen in. Ondanks het feit dat Ferrari al twee races wist te winnen en McLaren slechts een, is de mening in de paddock veelal hetzelfde: McLaren wordt de grootste uitdager van Red Bull dit seizoen. In Monaco kreeg Verstappen dan ook de vraag hoe hij tegen de aanhoudende druk van McLaren aankijkt.

"Het ligt een beetje aan het circuit. De laatste paar banen waarop we reden hadden allemaal erg weinig bandenslijtage en dat is zeker niet in ons voordeel. Als we rijden op circuits waar je minimaal twee pitstops moet maken, dan is dat normaliter meer in ons voordeel. De meeste teams hebben normaal gezien meer moeite met het heel houden van hun achterbanden", trapt Verstappen af.

Sterke voorkant

"De laatste paar races waren iets meer gefixeerd op de voorkant en dat is minder voor ons. Het is niet helemaal vertekend beeld, want ze (McLaren, red.) zijn heel sterk op circuits die voor ons wat minder zijn. Andersom zijn we misschien weer heel sterk op andere circuits", gaat de 26-jarige coureur verder.

"Aan het begin van het jaar zijn er vaak, naar mijn gevoel, circuits waarop wij niet zo goed zijn. Suzuka is dit jaar dan naar voren gekomen en dat is altijd wel een goede baan voor ons. De meeste circuits zijn normaliter echter niet optimaal voor ons", aldus de Nederlander.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties