F1 Nieuws

Hamilton komt met verklaring na veelbesproken radio aan team: 'Ik zei het jullie...'

Hamilton komt met verklaring na veelbesproken radio aan team: 'Ik zei het jullie...'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Hamilton komt met verklaring na veelbesproken radio aan team: 'Ik zei het jullie...'

Hamilton komt met verklaring na veelbesproken radio aan team: 'Ik zei het jullie...'
DPPI/BSR Agency

Lewis Hamilton heeft gereageerd op zijn eigen boordradio, gemaakt gedurende de race in Monaco. De Brit begon te klagen op de radio tijdens de rode vlag-situatie in het prinsdom. Naderhand legde hij aan Crash.net uit wat er precies gebeurde.

Meteen bij de start gebeurde er van alles in Monaco. Kevin Magnussen, Sergio Pérez en Nico Hülkenberg schakelden elkaar uit door middel van een harde crash. Vervolgens liep Carlos Sainz een lekke band op na een kleine touché met Oscar Piastri en als kers op de taart schakelde Alpine-rijder Esteban Ocon zichzelf uit door nota bene tegen zijn eigen teamgenoot, Pierre Gasly, te rijden. De rode vlag werd gezwaaid, waarna alle auto's zich moesten melden in de pitstraat.

"Ik zei het jullie...", zo klonk Hamilton klagend over de boordradio, toen de FIA de rode vlag zwaaide. Waarom was de Brit van mening dat het team naar hem had moeten luisteren? Na afloop van de race legde hij het uit.

"Nou, ik denk dat het hoe dan ook lang zou duren, welke band je ook reed, maar ik wilde op de mediums beginnen", zei Hamilton na afloop. "Ik had het gevoel dat er aan het begin van de race iets ging gebeuren en normaal gesproken zou dat een kans creëren om over te schakelen naar de harde banden en tot het einde weg te gaan. Maar ik denk dat iedereen uiteindelijk zo langzaam reed dat het geen enkel verschil maakte", aldus de zevenvoudig wereldkampioen.

Hamilton krijgt updates

Hamilton reed vervolgens een bloedeloze race, door de hele tijd achter Verstappen vast te zitten. Uiteindelijk kwam de Brit als zevende over de finish, na een uitzonderlijk saaie race. Maar Hamilton kijkt erg uit naar de volgende race, de GP van Canada, aangezien hij daar updates gaat krijgen: "Ik bedoel, kijk, ik weet het niet. Ik denk, ik bedoel, uiteindelijk probeer ik gewoon elk weekend alles te geven en alles te geven voor dit team en ik ben echt zo blij om te zien dat het team upgrades brengt", zei Hamilton optimistisch. "Dit weekend waren die updates van George ook positief, dus die krijg ik volgende week en hopelijk hebben we er de komende paar races nog een paar en kunnen we blijven pushen en proberen die kloof te dichten".

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties