F1 Nieuws

McLaren-baas heeft opmerking klaarstaan over Max Verstappen na GP Imola

McLaren-baas heeft opmerking klaarstaan over Max Verstappen na GP Imola
BSR Agency
F1 Nieuws

McLaren-baas heeft opmerking klaarstaan over Max Verstappen na GP Imola

McLaren-baas heeft opmerking klaarstaan over Max Verstappen na GP Imola
BSR Agency

De Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola is gewonnen door Max Verstappen, nadat de Nederlander Lando Norris van zich af wist te houden in de laatste ronden van de race. Er zat slechts zeven tienden tussen beide coureurs op de finishlijn en dat zorgt ervoor dat men bij McLaren baalt. Norris liep ontzettend veel in op Verstappen en met nog één ronde extra, had Norris zijn tweede overwinning kunnen pakken.

Na afloop van de race liet de jonge Brit al weten dat hij Verstappen nét niet wist te verslaan op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari, omdat de race gewoonweg te vroeg eindigde. Als de Grand Prix niet 63 maar 64 ronden telde, was de McLaren-coureur naar huis gegaan met de overwinning en niet Verstappen. Ook Zak Brown is van mening dat Verstappen goed is weggekomen, maar moet de Limburger ook complimenten geven.

Brown, die na de kwalificatie al duidelijk maakte dat hij zijn team naar de overwinning zag snellen, laat bij Sky Sports Deutschland weten dat Max Verstappen de complimenten verdient, na de race op Imola. McLaren heeft alles geprobeerd om de Red Bull-coureur te verslaan, maar hij reed gewoonweg te sterk.

"Misschien hadden we hem met één of twee ronden meer gehad. We reden zo snel als we konden, maar we kwamen een paar tienden tekort. We hadden een kans aan het einde, maar Max reed echt geweldig", aldus Brown, die de complimenten uitdeelt aan de drievoudig wereldkampioen.

Christian Horner

Naast Zak Brown is er nog een teambaas tevreden met de prestaties van Max Verstappen: Christian Horner. De CEO en teambaas van Red Bull Racing is van mening dat de Nederlander wederom heeft aangetoond dat hij een geweldige coureur is. Onder deze druk rustig blijven en presteren, laat zien dat hij uit het juiste racehout gesneden is.

"Er lag een enorme druk op zijn schouders, omdat hij al drie waarschuwingen voor track limits had en hij geen millimeter over de lijn kon gaan. De eerste stint was sterk en de tweede helft van de laatste stint kwam Lando heel dichtbij. Je kunt zien dat de auto's naar elkaar toegroeien en op elkaar beginnen te lijken", begint Horner bij Sky F1.

Over Verstappen zegt hij: "Een pole om Ayrton Senna te evenaren, de winst tijdens de 24 uur van de Nürburgring, waar hij een stint voor reed en de overwinning... Het geeft voldoening om zo'n race te winnen en niet te bezwijken onder de druk."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties