F1 Nieuws

McLaren bereikt grote mijlpaal voorafgaand aan titelgevecht met Verstappen

McLaren bereikt grote mijlpaal voorafgaand aan titelgevecht met Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

McLaren bereikt grote mijlpaal voorafgaand aan titelgevecht met Verstappen

McLaren bereikt grote mijlpaal voorafgaand aan titelgevecht met Verstappen
Red Bull Content Pool

Het team van McLaren heeft allerminst stilgezeten tijdens de winterstop. De Britse formatie maakte immers als eerste de nieuwe kleurstelling van de MCL38 bekend en heeft ook nu weer van zich laten horen, met nadruk op dat laatste.

In de fabrieken van de tien Formule 1-teams wordt er momenteel keihard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten voordat de officiële Formule 1-testdagen op 21 februari van start gaan. Grote verbeteringen zullen er in deze fase van het 'pre-season' niet meer worden doorgevoerd, maar wel wordt er van alles aan gedaan om de testdagen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Daarbij hoort ook het veelvuldig laten ronken van de krachtbron. Het is immers van groot belang dat de motor gedurende alle drie de testdagen heel blijft. Op die manier kunnen er namelijk zoveel mogelijk kilometers worden gemaakt en kan er dus ook zoveel mogelijk data worden verzameld voorafgaand aan de seizoensopener, die slechts een week na de testdagen op het programma staat.

Strijd met Verstappen en Red Bull

Komend seizoen zal belangrijk worden voor McLaren. De formatie uit Woking wist zich vanaf de Grand Prix van Oostenrijk immers flink te verbeteren en kwam in de tweede seizoenshelft als een van de weinige teams vóór Max Verstappen en Red Bull over de streep (Oscar Piastri tijdens de Sprint in Qatar). Komend seizoen wil McLaren die prestatie herhalen, maar dan vaker dan één keer.

Het zal daarom interessant worden om te zien in hoeverre McLaren zich heeft weten te verbeteren gedurende de winterstop. Er waren immers goede geluiden te horen vanuit het Ferrari-, Mercedes- en Red Bull-kamp, maar vanuit McLaren bleef het angstvallig stil. Of dat stilte voor de storm is, zal enigszins duidelijk worden tijdens de testdagen in Bahrein.

Beluister hieronder hoe McLaren de Mercedes-motor van de MCL38 laat ronken:

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties