F1 Nieuws

Lando Norris geeft toe dat hij bij McLaren blijft om Max Verstappen te ontlopen: 'Niet slim'

Lando Norris geeft toe dat hij bij McLaren blijft om Max Verstappen te ontlopen: 'Niet slim'
BSR Agency/Sutton Images
F1 Nieuws

Lando Norris geeft toe dat hij bij McLaren blijft om Max Verstappen te ontlopen: 'Niet slim'

Lando Norris geeft toe dat hij bij McLaren blijft om Max Verstappen te ontlopen: 'Niet slim'
BSR Agency/Sutton Images

Lando Norris heeft een nieuw contract getekend bij McLaren, waardoor hij nog een aantal jaar vastligt bij het Britse team. Deze keuze van Norris wordt door een deel van de F1-paddock als opvallend gezien, aangezien hij een goede kans had om de nieuwe teamgenoot te worden van Max Verstappen.

Bij Red Bull Racing loopt het contract van Sergio Pérez af na 2024 en de verwachting is dat het Oostenrijkse team na dit jaar afscheid neemt van de zesvoudig Grand Prix-winnaar. Helmut Marko en Christian Horner hebben al meerdere keren aangegeven dat Lando Norris een mogelijke vervanger zou zijn van Pérez, waardoor Norris plaats zou kunnen nemen in de dominante bolide op de grid.

Maar door zijn contractverlenging bij McLaren is dat niet meer aan de orde. Norris zal Verstappen niet vergezellen bij Red Bull Racing, wat men bij Sky Sports opvallend vond te noemen. Waarom heeft de jonge Brit ervoor gekozen om een zitje bij Red Bull te laten lopen? Is hij bang voor Verstappen?

Deels. Norris geeft aan dat hij niet bang is om de confrontatie aan te gaan met de Nederlander, maar beweert dat de aanwezigheid van Verstappen wél een reden is om twee keer na te denken over een overstap.

"Ik denk dat het een langere discussie is dan alleen dat zeggen", geeft Norris antwoord op de vraag of hij bang is om naast Max plaats te nemen. "Is Max een van de beste coureurs ooit in de Formule 1? Absoluut. Ik denk dat hij dat genoeg bewezen heeft. Hij zit in een team waar hij zich erg op zijn gemak voelt, er zijn veel dingen om hem heen gebouwd. Dus voor iedereen, zelfs een Max van een paar jaar geleden, is het extreem moeilijk om het op te nemen tegen een Max van nu."

Niet slim

Volgens Norris is het simpelweg geen slimme keuze om nu de overstap te maken naar Red Bull Racing. Hij kent de auto niet, hij kent het team niet, terwijl Max Verstappen alles naar zijn hand heeft weten te zetten de afgelopen jaren. Om het dan op te nemen tegen de beste coureur ter wereld, is carrière-zelfmoord.

"Ik denk niet dat het een kwestie is van 'ben je bang of niet', ik denk niet dat ik ooit bang zou zijn om het tegen iemand op te nemen, maar zelfs als je in een team stapt, ben je dan in een positie om iemand meteen uit te dagen en voel je je comfortabel om dat te doen? Ik denk dat het een 'nee' is voor elke coureur."

"Het kost tijd om je aan te passen en het kost tijd om op je plek te zitten. En als je het tegen de beste coureur ter wereld wilt opnemen, is dat niet het beste. Het is niet slim om te doen. Maar ik zou graag tegen Max racen, ik heb genoten van sommige gevechten die we hebben gehad en ik kijk meer uit naar het gevecht dat we dit jaar zullen hebben", zo sluit Norris af.

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties