F1 Nieuws

McLaren-teambaas betreurt 'kleine details' na overwinning Max Verstappen

McLaren-teambaas betreurt 'kleine details' na overwinning Max Verstappen
BSR Agency
F1 Nieuws

McLaren-teambaas betreurt 'kleine details' na overwinning Max Verstappen

McLaren-teambaas betreurt 'kleine details' na overwinning Max Verstappen
BSR Agency

Lando Norris en McLaren kwamen er in Barcelona achter dat je als team perfect moet opereren om Max Verstappen te verslaan. De Brit, die vanaf pole position mocht beginnen, werd in de eerste bocht ingehaald door Verstappen, waarbij ook George Russell aan hem voorbij kwam. Dit zorgde ervoor dat Norris in de eerste stint van de race klem zat achter de Mercedes-coureur, wat ervoor heeft gezorgd dat Verstappen er met de overwinning vandoor kon gaan.

Voor Max Verstappen was het zijn 61e overwinning uit zijn carrière, maar die had hij eigenlijk helemaal niet moeten behalen, meende Lando Norris na de race. Norris had de beste auto van het veld en zonder zijn foutje bij de start was Verstappen gewoon als tweede geëindigd, aldus de jonge McLaren-coureur. Ook teambaas Andrea Stella baalde flink van de weggegooide zege in Barcelona, al is hij van mening dat Norris niet te veel blaam treft.

"Als je start vanaf een poleposition, die je met recht had verdiend, is het altijd een beetje teleurstellend dat je die niet kunt omzetten in een racezege, maar eigenlijk werd de race vandaag beslist door een aantal kleine details", zo begon Stella na de race. "Vooral het feit dat we de eerste positie in de eerste bocht niet konden vasthouden. Maar Lando was voorzichtig en we konden er niet veel aan doen dat Russell in de slipstream kwam en Verstappen de binnenkant had bij het ingaan van de eerste bocht."

Net als Norris meent de Italiaan dat Norris vooral in de eerste stint een te grote achterstand heeft opgelopen ten opzichte van Verstappen. Maar de McLaren-teambaas is wel ontzettend trots dat de MCL38 in de rest van de race telkens sneller was dan Verstappen in zijn RB20.

"Vanaf daar verloren we wat tijd in de eerste stint, maar dankzij het hoge tempo van de auto en een zeer goede strategie konden we het grootste deel van deze tijd terugwinnen en zaten we aan het eind van de race weer dicht bij Max."

Stella spreekt dankt uit

Maar naast een belangrijke Formule 1-race was er nog iets belangrijks bij McLaren: door het snelle handelen van alle hulpdiensten in de paddock raakte er niemand [ernstig] gewond tijdens een brand in het motorhome van het Britse team. Op zaterdagochtend woedde er een brand in de Team Hub van McLaren, waardoor één medewerker naar het ziekenhuis moest wegens ingeademde rook. Gelukkig werd diegene snel weer ontslagen uit het ziekenhuis, waarna Stella nu zijn dank uit aan de aanwezige hulpdiensten, de teams en de FIA voor het snelle handelen.

"Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om alle teams, de FIA, F1 en de lokale diensten te bedanken voor hun grote steun en hulp toen we tijdens het raceweekend geen toegang meer hadden tot de Team Hub. Dat werd zeer gewaardeerd en gaf blijk van een sterk gemeenschapsgevoel, wat ik wil toejuichen en opmerken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties