F1 Nieuws

McLaren-teambaas niet gediend van gedrag Hamilton: 'Dan race je maar niet'

McLaren-teambaas niet gediend van gedrag Hamilton: 'Dan race je maar niet'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

McLaren-teambaas niet gediend van gedrag Hamilton: 'Dan race je maar niet'

McLaren-teambaas niet gediend van gedrag Hamilton: 'Dan race je maar niet'
Mercedes F1 Media

Andreas Seidl, teambaas van McLaren, is klaar met de discussie rondom de 'nieuwe' juwelenregel in de Formule 1. Al sinds 2005 staat er in het regelboek dat coureurs geen sieraden en piercings mogen dragen als ze de baan op gaan, maar dit werd nooit gecontroleerd. Niels Wittich, opvolger van Michael Masi als wedstrijdleider, heeft nu besloten dat wel te gaan doen.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Australië stond er in de notities van de wedstrijdleider dat de juwelenregel nageleefd zou moeten worden door de coureurs, iets wat niet goed viel bij Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur is namelijk de enige op de grid met piercings, waardoor hij voelde dat het een persoonlijke aanval was.

De zevenvoudig wereldkampioen liet in Miami weten dat hij niet van plan was om zijn neuspiercing te laten verwijderen. Deze moet namelijk met een operatie weggehaald worden. Om dat te laten doen heeft Hamilton voor twee races een medische vrijstelling gekregen, maar voor de Grand Prix van Monaco moet de piercing uit zijn neus zijn als hij de baan op gaat. Doet hij dat niet, riskeert hij een boete, een mindering in punten of zelfs uitsluiting van de GP.

Seidl drukt Hamilton op de feiten

Volgens Andreas Seidl is er geen reden voor Lewis Hamilton om zo'n heisa te maken om deze regel. De Duitser weet dat de regel al jarenlang bestaat en niet alleen voor de Formule 1 geldt. In alle andere raceklasses mogen coureurs ook geen sieraden dragen, waar er ook niet over gediscussieerd wordt.

Als Hamilton werkelijk zo inzit over het feit dat hij zijn sieraden wil blijven dragen, dan moet hij maar leven met de consequenties, zo meent Seidl. Dat laat de McLaren-teambaas aan o.a. RN365 weten.

"Uiteindelijk is er een regel die al ik weet niet hoeveel jaren bestaat. In andere raceklassen is het niet eens een discussie. Als je je sieraden niet wil afdoen of je geen brandvrij ondergoed wil dragen, dan rijd je gewoon niet. Zo simpel is het", aldus Seidl

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties