F1 Nieuws

'Mercedes neemt ingrijpende beslissing en heeft opvolger voor Lewis Hamilton gevonden'

'Mercedes neemt ingrijpende beslissing en heeft opvolger voor Lewis Hamilton gevonden'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

'Mercedes neemt ingrijpende beslissing en heeft opvolger voor Lewis Hamilton gevonden'

'Mercedes neemt ingrijpende beslissing en heeft opvolger voor Lewis Hamilton gevonden'
DPPI/BSR Agency

Volgens onder meer het Duitse BILD heeft Mercedes de opvolger van Lewis Hamilton gevonden. In 2025 zal naar alle waarschijnlijkheid namelijk Andrea Kimi Antonelli de Mercedes-teamgenoot zijn van George Russell, zo weet BILD te melden.

In het begin van het jaar zorgde Hamilton voor een ware aardverschuiving in Formule 1-land. De Britse coureur maakte namelijk bekend dat hij in 2025 voor het team van Ferrari zou gaan rijden en 'zijn' Mercedes dus achter zich zou laten na het 2024-seizoen.

Bij Ferrari gaat Hamilton naar verluidt een astronomisch salaris van 100 miljoen euro per jaar verdienen, krijgt hij steun vanuit Ferrari om zijn eigen Mission 44-project verder uit te werken én wordt hij na zijn tijd bij Ferrari ambassadeur van het iconische Italiaanse automerk.

Wie volgt Hamilton op?

Voor Hamilton ziet zijn toekomst er dus rooskleurig uit. Hij rijdt aankomend seizoen immers in een auto waarmee races kunnen worden gewonnen. Voor Mercedes was het na de aankondiging van Hamiltons vertrek echter alle hens aan dek.

Wie zou er in 2025 namelijk de opvolger van Hamilton worden? Flink wat namen werden genoemd. Zo waren Alexander Albon, Carlos Sainz, Sergio Pérez en later ook Max Verstappen allemaal rijders die werden genoemd als de ideale opvolger van Hamilton.

Laatstgenoemde zou later aansluiten bij de lijst van potentiële Hamilton-opvolgers, omdat het naarmate het jaar vorderde erg onrustig werd achter de schermen bij Red Bull. Inmiddels lijkt de rust echter te zijn wedergekeerd en lijkt de voorlopige Formule 1-toekomst van Verstappen bij Red Bull te liggen.

'Antonelli naar Mercedes'

Mede hierdoor lijkt Mercedes de knoop te hebben doorgehakt als het gaat om de opvolger van Hamilton in 2025. Antonelli wordt door onder meer BILD en Formule 1-journalist Sergio Rodriguez als dé opvolger van Hamilton bestempeld. Volgens Rodriguez zou Antonelli's overstap naar Mercedes zelfs al voor "95%" zeker zijn.

Dat Mercedes dus hoogstwaarschijnlijk voor een (zeer) jonge kracht gaat, is uiterst ongebruikelijk. In het verleden heeft Mercedes immers altijd gekozen voor oudere, ervaren coureurs. Met Antonelli slaat Mercedes echter een hele andere route in. De jonge Italiaan, die momenteel nog in de Formule 2 rijdt, is immers nog maar zeventien jaar oud.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties