F1 Nieuws

Nieuwe data van F1-race in Canada weerleggen frappante Max Verstappen-claim

Nieuwe data van F1-race in Canada weerleggen frappante Max Verstappen-claim
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Nieuwe data van F1-race in Canada weerleggen frappante Max Verstappen-claim

Nieuwe data van F1-race in Canada weerleggen frappante Max Verstappen-claim
Red Bull Content Pool

Uit nieuwe data van ESPN is gebleken dat de Formule 1-race in Canada kijkcijferrecords heeft verbroken in zowel Canada als in de Verenigde Staten. Het is een trend die zich in drie van de afgelopen vier races steeds heeft herhaald, aldus de Amerikaanse zender.

Dit seizoen begon waar het afgelopen seizoen eindigde: met dominantie van Max Verstappen. De Nederlander wist in de eerste vijf races immers vier keer als eerste over de streep te komen.

In de race waarin hij dat niet deed, de Grand Prix van Australië, viel hij uit door een probleem aan zijn rechter achterrem. Ook met dat probleem liet Verstappen echter goede snelheid zien en dus had hij Down Under, als hij niet was uitgevallen, mogelijk op het podium kunnen staan.

Red Bull-dominantie ten einde(?)

Sinds de Grand Prix van Miami is er echter verandering gekomen in de heerschappij van Verstappen aan de voorkant van het Formule 1-veld.

Lando Norris won immers de race in Miami Gardens met Verstappen achter zich. Een raceweekend later, in Imola, won Verstappen weliswaar, maar was de voorsprong op Norris slechts zeven tienden van een seconde. De Brit vertelde na afloop van de race dat hij Verstappen met nog een ronde langer had ingehaald en dus de race had gewonnen.

Red Bull was dus niet meer het enige dominante team op de grid en die trend zou zich voortzetten in de straten van Monaco. Daar kwam Verstappen immers als zesde over de streep en viel Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez uit.

Ferrari-coureur Charles Leclerc won de race met achter zich McLaren-coureur Oscar Piastri en Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz. Norris werd vierde. Tijdens de afgelopen race in Canada voegde zich een nieuw team bij het groepje Red Bull-achtervolgers, namelijk Mercedes.

Kijkcijferrecord na kijkcijferrecord

Verstappen won de Grand Prix van Canada dan wel, maar hij moest er wel degelijk voor vechten. In totaal heeft de Limburger dit seizoen zes van de negen races gewonnen. Er kan dus nog steeds worden gesproken van dominantie, maar in sterk afgenomen mate.

Dat lijkt te hebben aangeslagen bij de fans thuis. Volgens ESPN heeft de Grand Prix van Canada namelijk kijkcijferrecords verbroken in zowel Canada als de Verenigde Staten.

Verder weet de zender te melden dat er in drie van de afgelopen vier races ook kijkcijferrecords zijn gevestigd in die landen. Het hoogtepunt van de afgelopen vier races was de Grand Prix van Miami. Daar keken er namelijk gemiddeld 3,1 miljoen mensen naar de race waarin Norris zijn eerste F1-overwinning behaalde.

Verstappen-claim kan de prullenbak in

Afgelopen seizoen en ook in het begin van dit seizoen waren fans online veelal te horen over de dominantie van Verstappen. Volgens hen zou de dominante vorm van Verstappen namelijk voor een neerwaartse spiraal zorgen bij de Formule 1-kijkcijfers.

Sinds 2021 heeft de sport namelijk enorm veel nieuwe fans verkregen en die zouden, volgens de fans in kwestie, vertrekken door Verstappens dominantie. Door de cijfers van ESPN lijkt die claim echter naar het rijk der fabelen te zijn verwezen, want ondanks een winnende Verstappen worden er kijkcijferrecords verbroken in de grootste nieuwe afzetmarkt van de Formule 1, de Verenigde Staten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties