F1 Nieuws

Mercedes neemt radicale beslissing voor 2024 Formule 1-seizoen

Mercedes neemt radicale beslissing voor 2024 Formule 1-seizoen
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mercedes neemt radicale beslissing voor 2024 Formule 1-seizoen

Mercedes neemt radicale beslissing voor 2024 Formule 1-seizoen
Mercedes F1 Media

De dominantie van Red Bull Racing in 2023 heeft ervoor gezorgd dat Mercedes het huidige concept in de prullenbak gaat gooien, als alle tests na het seizoen zijn afgewerkt. De W14 bleek bij lange na niet opgewassen tegen de RB19 en dat moet veranderen.

In 2024 zal het team uit Brackley met een compleet nieuwe auto op de grid verschijnen, waarmee ze een poging gaan doen om Max Verstappen en Red Bull Racing aan te vallen. In die nieuwe auto zullen heel weinig onderdelen van de W14 terug te vinden zijn, heeft Toto Wolff bekend gemaakt.

De baas van het Duitse team erkent dat Mercedes gewoonweg teleur heeft gesteld de afgelopen twee seizoenen, waardoor er radicaal ingegrepen wordt. Bij het nieuwe concept wordt ieder onderdeel vervangen en zal alles vanaf nul opnieuw opgebouwd worden bij de achtvoudig constructeurskampioenen.

"We gaan het concept veranderen en we stappen daarin volledig af van hoe we het huidige chassis hebben opgebouwd, hoe we de gewichtsverdeling hebben en hoe de luchtstroom over de auto gaat", begint Wolff bij Motorsport.com.

"Ik bedoel, bijna letterlijk ieder onderdeel van de auto wordt veranderd. Alleen daardoor denk ik dat we een kans kunnen hebben." Maar de Oostenrijker realiseert zich ook dat dat verschrikkelijk fout kan gaan: "We kunnen het ook verkeerd doen. Alles is dus mogelijk. Het kan zo zijn dat we grote stappen maken en vooraan meevechten, maar het kan ook dat we niet vinden wat we hadden gehoopt."

Wolff pessimistisch

Mercedes gaat dus compleet een andere weg dan ze dit jaar zijn gegaan, maar heel veel vertrouwen lijkt Wolff daar niet in te hebben. Dat komt overigens niet door bepaalde cijfers uit de windtunnel of inside information over de RB20, maar doordat Wolff altijd pessimistisch is. Dat geeft hij zelf toe.

"In mijn hele leven heb ik mij nog nooit ergens optimistisch over gevoeld. Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar het helpt mij om mijn verwachtingen niet te hoog te stellen, zodat ik niet teleurgesteld kan worden en ik altijd harder wil pushen, omdat ik nooit denk dat het goed genoeg is", aldus Wolff.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties