F1 Nieuws

Mercedes spreekt Lewis Hamilton tegen en betrapt hem op leugen: 'Lewis heeft het zelf voorgesteld!'

Mercedes spreekt Lewis Hamilton tegen en betrapt hem op leugen: 'Lewis heeft het zelf voorgesteld!'
BSR Agency
F1 Nieuws

Mercedes spreekt Lewis Hamilton tegen en betrapt hem op leugen: 'Lewis heeft het zelf voorgesteld!'

Mercedes spreekt Lewis Hamilton tegen en betrapt hem op leugen: 'Lewis heeft het zelf voorgesteld!'
BSR Agency

Volgens Andrew Shovlin heeft Lewis Hamilton, voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Monaco, zelf voorgesteld om George Russell de enige beschikbare verbeterde voorvleugel te geven. Mercedes had een nieuwe voorvleugel ontworpen, welke minimaal twee tienden aan rondetijd op zou moeten leveren, maar daar hadden ze slechts één exemplaar van. Lewis Hamilton was zo collegiaal om Russell die nieuwe vleugel te geven.

Tijdens de Grand Prix van Monaco worden er bijna nooit updates geïntroduceerd, omdat de baan zó afwijkend is van de rest van de Formule 1-kalender. Maar voor het tweede jaar op rij heeft Mercedes toch besloten om in de straten van Monte Carlo wat nieuwe onderdelen op de auto te plaatsen. Waar ze vorig seizoen een compleet nieuw concept onthulden in Monaco, ging het in 2024 vooral om de nieuwe voorvleugel.

Maar van die nieuwe voorvleugel had Mercedes er slechts één gereed, wat volgens trackside engineering director Andrew Shovlin heel normaal is. De Brit maakte duidelijk dat ieder team normaliter één onderdeel introduceert, waarna ze een week erop het tweede onderdeel hebben en daarna de derde kunnen leveren. Met drie onderdelen hebben ze een 'race hoeveelheid' compleet, omdat beide coureurs dan hetzelfde materiaal hebben en er een reserveonderdeel is.

Hamilton baalt van Mercedes

Mercedes had in Monaco dus pas het eerste onderdeel gereed en het was nog maar de vraag welke van de twee coureurs de nieuwe, verbeterde vleugel zou krijgen. Dit bleek uiteindelijk George Russell te worden en daar was Lewis Hamilton na dit weekend niet blij mee. Volgens de zevenvoudig wereldkampioen is dat oneerlijk en heeft hij zo geen kans om zijn teamgenoot te verslaan.

"Ik weet nu gewoon automatisch dat ik al twee tienden ga verliezen in de kwalificatie. Dat is frustrerend en ik heb nog niet gevraagd waarom ze dit doen, maar mijn rondes waren geweldig", zo zei Hamilton na de race in Monaco. Maar volgens Shovlin is het zo helemaal niet gegaan. Hamilton weet heel goed waarom Mercedes het zo heeft aangepakt, omdat hij zelf heeft voorgesteld om Russell de betere voorvleugel te geven.

"Lewis zei: als we dit gaan doen terwijl we niet genoeg onderdelen hebben, laat George dan met de nieuwe vleugel in Monaco rijden. Er zullen in de toekomst races zijn waar we maar één update hebben, en dan wisselen we natuurlijk gewoon af, vanaf nu. Maar Lewis heeft die beslissing eigenlijk heel eenvoudig voor ons gemaakt", aldus Shovlin. Hiermee spreekt hij Hamilton volledig tegen, iets wat Toto Wolff deze week ook al deed.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties