F1 Nieuws

Lewis Hamilton onthult: Formule 1-coureur ontsnapte onlangs nipt aan de dood

Lewis Hamilton onthult: Formule 1-coureur ontsnapte onlangs nipt aan de dood
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton onthult: Formule 1-coureur ontsnapte onlangs nipt aan de dood

Lewis Hamilton onthult: Formule 1-coureur ontsnapte onlangs nipt aan de dood
DPPI/BSR Agency

Het had niet veel gescheeld of Lewis Hamilton had al een aantal jaar niet meer op de Formule 1-grid gestaan. In het programma Hot Ones van First we Feast laat de Mercedes-coureur weten dat hij in 2021 is ontsnapt aan de dood. Hij besloot om te gaan surfen met een goede vriend van hem, maar dat liep bijna fataal af.

De meeste Formule 1-coureurs zijn adrenaline-junkies en Lewis Hamilton is daar zeker één van. Naast zijn standaard beroep heeft hij ook meerdere hobby's, waar hij veel adrenaline uit haalt. Eén van die hobby's is surfen, waar hij sinds 2014 geobsedeerd mee is. Maar surfen kan, net als het rijden in de Formule 1, levensgevaarlijk zijn. Daar kwam Hamilton zelf achter.

In het programma Hot Ones, waar Hamilton uitgedaagd werd om zo heet mogelijke 'hot sauces' te eten, kreeg de Brit de vraag wat zijn obsessie met surfen is. Sinds 2014 is de Mercedes-coureur verkocht en is hij vaak op een surfboard te vinden. Volgens Hamilton is de adrenaline die je van surfen krijgt de reden dat hij zo graag op het water zit, maar dat kan ook weleens héél fout aflopen. Dat gebeurde bijna in 2021, toen Hamilton dicht bij de dood kwam door het surfen.

"Ik was met Kelly Slater [professioneel surfer, red.] en er waren zes meter hoge golven. Kelly zei nog tegen mij: 'Er is geen mogelijkheid dat jij daar uitkomt'. Toen ik richting de golf probeerde te peddelen, werd ik in de 'kill zone' gezogen. Ik draaide mij om en ik zag vier golven aankomen. Toen dacht ik: 'het is voorbij... Het is allemaal voorbij'", begint Hamilton.

"Ik gooide mijn board weg, ik dook naar beneden, greep het rif en ik hoorde die golf boven me neerstorten. Mijn board werd weggerukt en brak doormidden. Ik kwam snakkend naar lucht weer boven, maar de volgende golf kwam eraan dus ik ging weer naar beneden. Dat deed ik drie keer en ik had bijna geen lucht meer, ik verdronk bijna. Toen ik uiteindelijk boven kwam dacht ik: 'oké, enorme 'props' voor de surfers.'"

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties