F1 Nieuws

Lewis Hamilton noemt behandeling Mercedes 'frustrerend' en ziet George Russell voorgetrokken worden

Lewis Hamilton noemt behandeling Mercedes 'frustrerend' en ziet George Russell voorgetrokken worden
BSR Agency
F1 Nieuws

Lewis Hamilton noemt behandeling Mercedes 'frustrerend' en ziet George Russell voorgetrokken worden

Lewis Hamilton noemt behandeling Mercedes 'frustrerend' en ziet George Russell voorgetrokken worden
BSR Agency

Lewis Hamilton is van mening dat hij geen eerlijke behandeling krijgt binnen Mercedes, nu hij heeft aangekondigd te vertrekken naar Ferrari. In 2025 maakt de zevenvoudig wereldkampioen de overstap naar één van de grootste concurrenten van zijn huidige werkgever, waardoor Mercedes besloten heeft om George Russell meer en meer te betrekken in het ontwikkelen van de auto.

Mercedes weet dat Lewis Hamilton na dit seizoen afscheid zal nemen van het Duitse team, waarna hij zich aal zal sluiten bij Ferrari. Fred Vasseur heeft de Brit weten te strikken om naast Charles Leclerc te komen rijden - wat volgens Britse media een grote blunder is - en Hamilton heeft dat aanbod aangenomen. Dat heeft voordelen, maar zeker ook nadelen.

Het voordeel voor Hamilton is dat zijn nieuwe team een stap voor Mercedes lijkt te liggen. Maar het nadeel is dat Hamilton dit seizoen niet meer de voorkeursbehandeling krijgt binnen het team uit Brackley. George Russell zal die gaan krijgen, aangezien ze op de F2-kampioen van 2018 kunnen bouwen. Van hem weten ze dat hij in 2025 nog bij het team rijdt.

Updates in Monaco

Mercedes heeft dit weekend een aantal updates meegenomen, maar alleen George Russell maakt daar in Monaco gebruik van. Een logische keuze van Toto Wolff en de zijnen, omdat Russell nog actief meewerkt aan het ontwikkelingsplan, terwijl Hamilton uit de vergaderingen geweerd wordt. Maar de zevenvoudig wereldkampioen is het daar niet mee eens. Hij vindt dat hij oneerlijk behandeld is door Mercedes en ziet zichzelf nu kansloos tegenover Russell, die simpelweg over beter materiaal beschikt.

"Het team heeft in de fabriek heel hard gewerkt aan een upgrade voor de laatste twee races. En dit weekend ook, maar we hadden er maar één - en die heeft George. Dus ik verwachtte dat het moeilijk zou zijn om George te verslaan, omdat hij de verbeterde component heeft. Het is geweldig om te zien dat we updates meenemen, maar toen we in de kwalificatie zaten, snapte ik het niet meer", zegt Hamilton. Hij geeft aan dat hij niet snapt waarom alleen Russell de updates krijgt.

"Ik weet nu gewoon automatisch dat ik al twee tienden ga verliezen in de kwalificatie. Dat is frustrerend en ik heb nog niet gevraagd waarom ze dit doen, maar mijn rondes waren geweldig."

Hamilton liet later ook weten dat hij verwacht dat hij Russell voor de rest van het jaar voor zich zal moeten dulden in de kwalificaties. Met die uitspraak zorgde hij voor redelijk wat verwarring in de paddock en toen hem om uitleg werd gevraagd, maakte Hamilton het er niet duidelijker op...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties