F1 Nieuws

Mercedes terug bij af: 'Verdienen geen overwinning in 2023'

Mercedes terug bij af: 'Verdienen geen overwinning in 2023'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mercedes terug bij af: 'Verdienen geen overwinning in 2023'

Mercedes terug bij af: 'Verdienen geen overwinning in 2023'
Mercedes F1 Media

Toto Wolff heeft geen woorden voor de wanprestatie van Mercedes in Brazilië. Het team van Lewis Hamilton en George Russell stelde ontzettend teleur op het Autódromo José Carlos Pace, waarbij het Duitse team slechts vier punten mee naar huis nam.

Lewis Hamilton wist zijn W14 op de achtste plaats 'thuis te brengen', terwijl George Russell het strijdtoneel vroegtijdig moest verlaten met een probleem aan zijn bolide. Toto Wolff meldde zich na de race met het schaamrood op de kaken bij de Internationale media, waar hij eigenlijk liever direct het vliegtuig pakte richting zijn huis in Monaco.

Waar de W14 in de Verenigde Staten en Mexico de tweede snelste auto van het veld was - in de VS was de Mercedes wel illegaal - kwam het team in Brazilië flink snelheid tekort. Volgens Wolff leek het er soms zelfs op dat de W14 maar drie wielen had op Interlagos.

"Hij reed alsof hij op drie wielen reed en niet op vier", vertelde Wolff aan Sky Sports over de auto van Hamilton en Russell in Brazilië. Daarna noemt Wolff de problemen op die Mercedes had: "Ik denk dat de snelheid op rechte stukken één probleem was, maar waarschijnlijk niet de belangrijkste factor. De belangrijkste factor was dat we de bochten met onze grotere achtervleugel niet met de snelheid konden nemen die we nodig hadden en we versleten de banden binnen een paar ronden."

Mercedes verdient geen overwinning in 2023

Voorafgaand aan het weekend kwam er nog hoopvolle opmerkingen vanuit het Mercedes-kamp. Zo keek Wolff terug op de Grand Prix van Brazilië van 2022, waar het team een één-twee behaalde, maar dit jaar moest Mercedes genoegen met P8 en een DNF. Als de W14 zich op deze manier opstelt, verdient Mercedes het ook helemaal niet om nog een race te winnen dit seizoen. Ook niet in Las Vegas en Abu Dhabi.

"Ik denk dat we de laatste twee races moeten pushen en herstellen. Ik denk dat dat het belangrijkste is. We zullen zien wat we kunnen doen in Las Vegas, een totaal ander circuit, en in Abu Dhabi. Maar de prestatie vandaag was... Ik kom gewoon woorden tekort. We verdienen geen overwinning dit jaar."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties