F1 Nieuws

Toto Wolff geeft af op Mercedes na 'disasterclass' in Brazilië

Toto Wolff geeft af op Mercedes na 'disasterclass' in Brazilië
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff geeft af op Mercedes na 'disasterclass' in Brazilië

Toto Wolff geeft af op Mercedes na 'disasterclass' in Brazilië
Mercedes F1 Media

De Grand Prix van Brazilië in 2023 zal niet de boeken ingaan als de meest positieve race voor Mercedes, zoveel werd duidelijk dit weekend. Het Duitse team, dat tussen 2014 en 2020 dominant was in de Formule 1, bakte er helemaal niks van op het Autódromo José Carlos Pace.

Tijdens de Sprit werd al duidelijk dat Mercedes de snelheid totaal niet had. In 24 ronden had George Russell een achterstand van een kwart minuut op Max Verstappen, terwijl Lewis Hamilton zelfs 35 seconden tekort kwam ten opzichte van de Nederlander. Maar de meest pijnlijke sessie van het weekend moest nog komen.

In de race op zondag zakte de Mercedes W14 totaal door het ijs. Hamilton kende nog een uitstekende start, waardoor hij even naar P3 snelde, maar al gauw viel hij ook weer ver naar achter. Uiteindelijk eindigde Hamilton de race op de achtste positie - op meer dan een minuut van Max Verstappen - en moest George Russell de strijd vroegtijdig staken met een autoprobleem.

Toto Wolff schaamt zich

Toto Wolff arriveerde met het schaamrood op de kaken voor de camera van Sky Sports, na de race in Brazilië, waar hij liet weten dat dit resultaat Mercedes-onwaardig was.

"Hier zijn geen woorden voor. Deze auto eindigde vorige week en de week daarvoor als tweede en wat we er ook mee gedaan hebben, hij was hier verschrikkelijk. Lewis heeft het overleefd, maar George... Ik bedoel, ik kan alleen maar meeleven met die twee die in zo'n ellendig ding rijden. Het laat zien hoe moeilijk de auto is", zo begint Wolff.

De Oostenrijker eist dan ook van iedereen in het team dat de W15, de auto voor 2024, een stuk beter is dan de bolide die ze nu op de baan hebben rijden. "We moeten dat beter ontwikkelen voor volgend jaar, want je kunt niet binnen zeven dagen solide op het podium eindigen met deze auto, waarschijnlijk een van de twee snelste auto's en dan nergens zijn en als achtste eindigen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties