F1 Nieuws

Charles Leclerc ten einde raad: 'Misschien moet ik naar Lourdes gaan'

Charles Leclerc ten einde raad: 'Misschien moet ik naar Lourdes gaan'
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Charles Leclerc ten einde raad: 'Misschien moet ik naar Lourdes gaan'

Charles Leclerc ten einde raad: 'Misschien moet ik naar Lourdes gaan'
XPB/Press Association Images/BSR Agency

De Grand Prix van Brazilië was wederom een teleurstelling voor Charles Leclerc. Voordat de race überhaupt begonnen was, stond de Monegask al in de muur. De stuurbekrachtiging van zijn Ferrari begaf het in de opwarmronde, waardoor Leclerc de strijd al vroeg moest staken.

Het was de zoveelste klap voor Leclerc in zijn carrière bij Ferrari. In 2022 viel hij meerdere keren uit met een motorprobleem toen hij onderweg was naar een overwinning en ook in 2023 heeft hij meerdere malen geen punten gescoord of moest hij van achterin het veld starten door problemen met zijn auto.

Ook in Brazilië was het weer raak. Met een tweede startplaats voor de Grand Prix lagen er kansen voor Leclerc om goede punten te scoren, maar nog voor hij überhaupt van start kon gaan, zat zijn race er alweer op. Het is om gek van te woorden voor Leclerc en hij is inmiddels ten einde raad.

Tegenover de media laat hij weten dat hij misschien meer kans maakt op goede resultaten als hij eerst langs Lourdes gaat, een bedevaartsplaats in Frankrijk. Anders weet hij ook niet wat hij nog meer kan doen.

"Ik weet het niet eens", zegt Leclerc over het probleem voorafgaand aan de start in São Paulo. "Ik verloor de hydrauliek en de stuurbekrachtiging. De achterwielen blokkeerden vanzelf door de motor en ik kon niets doen. Ik ben boos en erg teleurgesteld. Het hele weekend hebben we gewerkt om het vandaag goed te doen en dan mag ik niet eens racen."

"Dit jaar heb ik gewoon pech gehad en ik weet niet wat ik eraan kan doen. Misschien moet ik een reisje naar Lourdes maken, maar eerlijk gezegd, wat kan ik eraan doen? Niets. We hebben ook geprobeerd om weer te gaan, omdat we de auto mogelijk konden repareren tijdens de rode vlag. Maar ze [de FIA] zeiden 'nee'", aldus Leclerc.

Vasseur snapt frustratie

Ferrari-baas Fred Vasseur snapt waarom Charles Leclerc zich op dit moment zo slecht voelt, maar de Fransman weet ook dat er genoeg positieve punten uit het weekend te halen zijn voor zijn coureur. Daar moet hij zich maar aan vastklampen.

"Haha. Ik begrijp zijn reactie in dit soort situaties", zegt Vasseur over het feit dat Leclerc naar Lourdes af wil reizen. "We praten er wel over tijdens de debriefing. We zagen dat het tempo goed was, dus we moeten gemotiveerd blijven."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties