F1 Nieuws

Nico Hülkenberg is klaar met Haas: 'Zo kun je niet meedoen aan de Formule 1'

Nico Hülkenberg is klaar met Haas: 'Zo kun je niet meedoen aan de Formule 1'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Nico Hülkenberg is klaar met Haas: 'Zo kun je niet meedoen aan de Formule 1'

Nico Hülkenberg is klaar met Haas: 'Zo kun je niet meedoen aan de Formule 1'
Red Bull Content Pool

Haas-coureur Nico Hülkenberg is allerminst te spreken over de snelheid van zijn team in Mexico-Stad. Zowel Hülkenberg als Kevin Magnussen scoorden namelijk geen punten in de hoofdstad van Mexico. Dat terwijl een deel van de concurrentie dat wél deed.

Voor Haas leek het seizoen goed te beginnen met reguliere bezoekjes aan de top tien. Zo werden er punten gescoord in Saoedi-Arabië, Australië, de Verenigde Staten (Grand Prix van Miami), Oostenrijk en Singapore. Sinds de race in de stadstaat heeft Haas echter geen punten meer weten te behalen.

Dat deed de concurrentie daarentegen wel. Zo scoort Alexander Albon geregeld punten, wisten de beide Alfa Romeo-coureurs in Qatar als achtste en negende te eindigen en wist AlphaTauri-coureur Daniel Ricciardo in Mexico-Stad een uitermate knappe P7 binnen te halen.

Afgezakt

Hierdoor is Haas inmiddels teruggevallen naar de laatste plaats in het constructeurskampioenschap. Het moet dan ook beter volgens Hülkenberg, al gaat dat niet zo makkelijk wanneer zijn werkgever besluit om geen updates mee te nemen naar raceweekenden.

"Het is onvermijdelijk, want we betalen gewoon de prijs voor het niet meenemen van upgrades. We halen er geen prestaties uit. Ik hoop dan ook dat dit (de race in Mexico-Stad) een wake-up call is voor iedereen in de fabriek, want zo kun je niet meedoen aan de Formule 1", begint de Duitse coureur.

Eenrichtingsverkeer

In Austin bracht Haas het enige en ook gelijk laatste grote pakket aan updates van het 2023-seizoen mee. Onder die updates vallen onder andere flink geüpdatete sidepods die zijn geïnspireerd door met name de RB19. Volgens Hülkenberg werkte het nieuwe pakket echter niet naar behoren in Mexico-Stad.

"De oude specificatie was goed in de langzame bochten en die heeft dit circuit (het Autódromo Hermanos Rodríguez, red.) nou net. Ik heb dan ook het gevoel dat de oude specificatie beter zou zijn geweest hier, maar aan het einde van de dag is er maar een kant die we op kunnen gaan", aldus Hülkenberg.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties