F1 Nieuws

'Nieuwe Audi-CEO maakt einde aan exit-geruchten met duidelijke boodschap'

'Nieuwe Audi-CEO maakt einde aan exit-geruchten met duidelijke boodschap'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Nieuwe Audi-CEO maakt einde aan exit-geruchten met duidelijke boodschap'

'Nieuwe Audi-CEO maakt einde aan exit-geruchten met duidelijke boodschap'
Red Bull Content Pool

Uit berichtgeving van het Duitse Manager-Magazine blijkt dat de nieuwe CEO van autofabrikant Audi, Gernot Döllner, heeft ingestemd met het plan voor de Formule 1-intrede van Audi in 2026. Onlangs deden er geruchten de ronde waarin werd gesteld dat Audi zou afzien van haar Formule 1-project.

Audi maakte afgelopen seizoen bekend vanaf 2026 in te stappen in de Formule 1. Op papier heeft de Duitse autofabrikant dat eerder dit jaar al gedaan toen er Sauber-aandelen werden gekocht, maar voor de buitenwereld was Audi nog nergens te zien in de Formule 1.

In 2024 zal Audi opnieuw 25% van de Sauber-aandelen opkopen, een kunstje dat in 2025 zal worden herhaald. Hierdoor heeft de autofabrikant 75% van de Sauber-aandelen in handen en wordt het Zwitserse team als het ware omgetoverd tot het fabrieksteam van Audi. Momenteel rijdt Sauber met Ferrari-motoren, maar daar komt in 2026 verandering in wanneer Audi met haar eigen motoren op de startgrid zal verschijnen.

Exit-geruchten

Ondanks deze duidelijke plannen deden er onlangs geruchten de ronde waarin er vraagtekens rondom de Formule 1-deelname van Audi werden gezet. Door de wisseling van de wacht in de top van het bedrijf - Döllner nam het stokje over van Markus Duesmann - zouden er namelijk interne twijfels zijn ontstaan bij Audi.

Manager-Magazine weet echter te melden dat er niets van die onzekerheid klopt. Intern zou Döllner namelijk groen licht hebben gegeven voor de voortzetting van het Formule 1-project van Audi. Goed nieuws voor de Formule 1, aangezien het een (pr-)ramp zou zijn als er een nieuwe 2026-fabrikant zou besluiten om te stoppen met zijn/haar Formule 1-(motor)project.

Stilteperiode

Maar waarom heeft Audi dan nog geen antwoord gegeven op de recente geruchten? Dat komt doordat er een wettelijke stilteperiode is van 100 dagen waarin leden van het bestuur, dus ook Döllner, niet met de media mogen spreken. Echter, intern heeft de Duitser dus de opdracht gegeven om verder te gaan met het Formule 1-project en dus was de geruchtenstorm niets meer dan een storm in een glas water.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties