F1 Nieuws

Max Verstappen noemt zijn top vijf beste coureurs aller tijden: 'Wat ik ook zeg...'

Max Verstappen noemt zijn top vijf beste coureurs aller tijden: 'Wat ik ook zeg...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen noemt zijn top vijf beste coureurs aller tijden: 'Wat ik ook zeg...'

Max Verstappen noemt zijn top vijf beste coureurs aller tijden: 'Wat ik ook zeg...'
Red Bull Content Pool

Voor Max Verstappen is het lastig om zichzelf te vergelijken met andere coureurs. De Nederlander doet dat liever niet, aangezien hij zijn eigen type rijder is en niet wil lijken op iemand uit het verleden. Daarnaast vindt hij het ook maar niks om een 'top vijf'-lijstje te moeten maken, aangezien hij altijd commentaar zal krijgen op die keuzes, maar het Spaanse DAZN heeft Max toch zover gekregen.

In een interview tijdens het Grand Prix-weekend in Canada wist DAZN uit Max Verstappen zijn top vijf beste coureurs aller tijden te halen. Daarin komt vooral één opvallende naam naar voren: Fernando Alonso. De Spanjaard heeft namelijk 'slechts' twee kampioenschappen gewonnen, maar wordt door Verstappen dus gezien als een van de beste coureurs in de geschiedenis van de autosport. Hij legt ook direct uit waarom hij dat vindt.

Top vijf

Als Max Verstappen de vraag krijgt wie hij in zijn top vijf coureurs aller tijden plaatst, laat hij eerst weten dat hij het lastig vindt om zo'n lijstje samen te stellen. Ten eerste omdat er ontzettend veel geweldige coureurs in de Formule 1 hebben gereden, en omdat men altijd wel iets te zeuren heeft op zijn lijstje. "Weet je wat het is... wat ik ook zeg, mensen gaan hier op reageren en het er niet mee eens zijn", laat Verstappen weten, maar uiteindelijk besluit hij toch zijn vijf keuzes op te noemen.

Voor Verstappen zijn dit de vijf beste coureurs aller tijden: Michael Schumacher, Ayrton Senna, Fernando Alonso, Lewis Hamilton en Juan-Manuel Fangio. Vooral Fernando Alonso is een opvallende naam, maar Verstappen legt ook direct uit waarom hij de Aston Martin-coureur heeft gekozen en waarom hij zo'n goede band heeft met de Spanjaard.

"Fernando is altijd zichzelf gebleven en dat waardeer ik enorm. Ondanks al het succes dat hij heeft gehad, is hij een echte racer en een normale, aardige vent. Zoiets waardeer ik echt. Hij is over het algemeen ook blij als een andere coureur het goed doet. Ik denk dat hij ook van zijn kant de echte eerste Spaanse coureur was die de F1 groot maakte en kampioen werd. Voor mij een beetje hetzelfde in Nederland", zo begint Verstappen.

Ook de gezamenlijke passie die ze delen voor racen heeft de twee dichter bij elkaar gebracht: "Hij houdt van racen, ik hou van racen - hij houdt waarschijnlijk iets meer van racen dan ik, gezien hij op zijn leeftijd nog steeds in de F1 rijdt", lacht Max. "Ik heb veel respect voor hem, ik weet nog dat toen ik in de kartsport naar hem keek, hij altijd een coureur was waarvan je dacht: 'Ja, hij kan racen'."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties