F1 Nieuws

Nieuwe informatie over Christian Horner-saga: 'Dat is moeilijk te begrijpen'

Nieuwe informatie over Christian Horner-saga: 'Dat is moeilijk te begrijpen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Nieuwe informatie over Christian Horner-saga: 'Dat is moeilijk te begrijpen'

Nieuwe informatie over Christian Horner-saga: 'Dat is moeilijk te begrijpen'
Red Bull Content Pool

In gesprek met de BBC heeft een goede vriend van de aanklaagster in de Christian Horner-saga het een ander laten weten over het proces tot nu toe. Volgens de vriend, die graag anoniem wil blijven, is het slachtoffer erg "eenzaam" en "bang".

Hoewel de Formule 1-karavaan aankomend weekend afreist naar de vierde race van het seizoen en het verschil tussen de top drie in het rijderskampioenschap voor het eerst sinds 2010 minder dan vijf punten bedraagt, gaat het al lange tijd over niets anders dan het onderzoek naar Red Bull-teambaas Horner.

Heibel binnen Red Bull

Zo werd Horner vrijgesproken in Bahrein, werd een dag later het vermeende bewijs tegen hem gedeeld met honderden journalisten en kopstukken van de Formule 1 en de FIA, sprak Jos Verstappen zich fel uit tegen de positie van Horner, liet Helmut Marko weten mogelijk te moeten vertrekken bij Red Bull en dreigde Max Verstappen te vertrekken bij het Oostenrijkse team. Inmiddels wordt de Nederlander in verband gebracht met een overstap naar Aston Martin en Mercedes.

Flink wat onrust dus bij het team van Red Bull, dat dit seizoen al twee 1-2 finishes wist bij te schrijven. Over het onderzoek zelf is na Horners vrijspraak weinig tot niets meer naar buiten gekomen. Wel werd duidelijk dat de vrouw in kwestie op non-actief is gesteld door Red Bull.

Weinig informatie beschikbaar

Maar waarom is er dan nog altijd zo weinig informatie naar buiten gekomen over het onderzoek van Red Bull? Uit het interview van de BBC met de goede vriend van het slachtoffer is inmiddels duidelijk geworden waarom het zo rustig is rondom het interne onderzoek van Red Bull.

"Voor anderen is het moeilijk om te begrijpen hoe het voor haar is. Ze kan zelf niet praten, maar ik kan je wel vertellen wat het met haar doet. Iedere keer als ik haar iets vraag, dan barst ze in tranen uit en zegt ze dat ze niemand heeft om mee te praten, omdat ze met niemand mag praten. Ze is erg overstuur, boos, bang, geïntimideerd en erg eenzaam. Ik denk dat het voor anderen onmogelijk is om zich voor te stellen hoe zij zich momenteel voelt," zo begint de goede vriend van het slachtoffer.

Twee partijen schuldig

Nadat het onderzoek naar Horners acties was afgerond en de Brit was vrijgesproken, lekte er een document uit met daarin tientallen screenshots van Horners appjes naar de aanklaagster. Tot op de dag van vandaag is niet duidelijk geworden of de appjes echt zijn.

"Ik heb zo'n gevoel dat mensen denken dat er twee partijen schuldig zijn hieraan, maar dat is oneerlijk. Dat is iets waarmee men probeert af te leiden van waar het echt om gaat. Het gaat er namelijk om of Christian als CEO had moeten doen wat hij heeft gedaan," gaat de anonieme vriend verder.

Rechtvaardig onderzoek?

De aanklaagster zou volgens de vriend twijfels hebben over de rechtvaardigheid van het interne Red Bull-onderzoek. "Je hebt een vrouw die het proces heeft gevolgd en het gevoel heeft dat ze niet wordt gehoord en dat het een totaal onrechtvaardig proces is geweest. Er is behoorlijk wat moed voor nodig om te doen wat zij heeft gedaan. Helaas is het een zeer slechte gang van zaken."

"Horner zal er alles aan doen"

Uit eerdere berichtgeving werd duidelijk dat de vrouw in kwestie ervoor heeft gekozen om haar mogelijkheden bij de arbeidsrechter te onderzoeken. Kan zij namelijk haar baan terugkrijgen of niet? De vriend van het slachtoffer verwacht echter niet veel van zo'n rechtszaak.

"Als vriend kan ik je vertellen dat ik ervan uitga dat Horner, zoals hij bij iedere stap heeft gedaan, er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat deze zaak niet openbaar wordt," aldus de anonieme vriend in gesprek met de BBC.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties