F1 Nieuws

Nigel Mansell spreekt zich uit over titelkansen Lewis Hamilton bij Ferrari

Nigel Mansell spreekt zich uit over titelkansen Lewis Hamilton bij Ferrari
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Nigel Mansell spreekt zich uit over titelkansen Lewis Hamilton bij Ferrari

Nigel Mansell spreekt zich uit over titelkansen Lewis Hamilton bij Ferrari
Mercedes F1 Media

Als Lewis Hamilton zich in 2025 bij Ferrari aansluit zal hij ondertussen 40 jaar oud zijn. De Brit heeft een contract getekend voor twee seizoenen, waarna beide partijen kunnen beslissen om er nog één aan toe te voegen. Mocht Hamilton zijn volledige contract uitzitten bij Ferrari, is hij 43 jaar.

Een aantal jaar geleden liet de zevenvoudig wereldkampioen nog weten dat hij 'er niet aan moest denken' om nog te racen op zijn veertigste. Maar inmiddels is hij helemaal van gedachte veranderd. Denken aan stoppen doet hij nog totaal niet en volgens Nigel Mansell is daar ook helemaal geen reden voor. Hamilton kan bij Ferrari net zo succesvol worden als hij in zijn hoogtijdagen bij Mercedes is geweest. Dat weet de Brit zeker.

Mansell, die zelf op zijn 39e zijn eerste en enigste F1-titel wist te pakken, weet uit eigen ervaring dat leeftijd geen obstakel zal zijn voor Hamilton. Als de man uit Stevenage gemotiveerd is en het juiste materiaal voorgeschoteld krijgt, is hij een groot kanshebber voor de titel in 2025 en daarna.

"Mensen zeggen dat Lewis nu te oud is. Op zijn 39e? Nee hoor. Ik won mijn kampioenschap op mijn 39e en ik had door kunnen gaan, maar er werden politieke spelletjes gespeeld. Maar Lewis, als hij gemotiveerd is, heeft nog een aantal, zo niet een heleboel jaren te gaan, ik denk dat het gewoon fantastisch is", begint Mansell bij BBC Sport.

Het kampioenschap is dan ook zeker niet onmogelijk voor Hamilton, mocht zijn auto daar goed genoeg voor zijn. Het enige nadeel voor Hamilton is dat er een Nederlandse coureur bij Red Bull Racing rijdt, die er alles aan zal doen om hem van de titel af te houden.

"Ja, Lewis kan het, maar ik weet zeker dat Max [Verstappen] er alles aan zal doen om hem tegen te houden. En ik weet zeker dat Ferrari er aankomend jaar alles aan zal doen om hem te stoppen. Maar ik denk dat we een geweldig Formule 1-seizoen voor de boeg hebben, en het ziet er zeker naar uit dat we in 2025 een spannend seizoen tegemoet gaan."

Hamilton eindigt bij Ferrari

Hoewel Mansell denkt dat Hamilton nog 'een heleboel' jaren mee kan gaan in de Formule 1, verwacht hij wel dat de zevenvoudig wereldkampioen na zijn avontuur bij Ferrari stopt in de koningsklasse van de autosport. Dat komt omdat er simpelweg geen groter team is om voor te rijden dan Ferrari.

"Ik denk dat het fantastisch is voor de fans en het is ongelooflijk dynamisch. Ik denk dat Lewis zijn carrière waarschijnlijk zal afsluiten bij Ferrari, het is als een droom die uitkomt voor hem, zou ik denken, want naar Ferrari gaan is alles."

Gratis F1TV Pro bij Viaplay

Goedkoper gaat het niet worden: Sluit hier je Viaplay abonnement af. En krijg er Gratis F1TV Pro bij. Dit mag je niet missen! (ad).

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties