F1 Nieuws

'Red Bull Racing heeft optie op mogelijke nieuwe teamgenoot Max Verstappen vanaf 2026'

'Red Bull Racing heeft optie op mogelijke nieuwe teamgenoot Max Verstappen vanaf 2026'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Red Bull Racing heeft optie op mogelijke nieuwe teamgenoot Max Verstappen vanaf 2026'

'Red Bull Racing heeft optie op mogelijke nieuwe teamgenoot Max Verstappen vanaf 2026'
Red Bull Content Pool

Op zaterdag kwam gerenommeerd Formule 1-journalist Peter Windsor met het nieuws dat Alex Albon een aanbieding had gekregen van Red Bull Racing om vanaf 2025 plaats te nemen in de RB21 naast Max Verstappen. De Britse Thai, die in 2019 en 2020 ook al voor het team uit Milton Keynes uitkwam, maakt al twee seizoenen grote indruk bij Williams.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de topteams achter Albon aanzitten. Iedereen is bang om de beste optie kwijt te raken, nadat Lewis Hamilton de hele rijdersmarkt overhoop gooide. Iedereen had verwacht dat de Brit tot en met 2025 bij Mercedes zou rijden, maar plots maakte hij bekend dat dit zijn laatste jaar in Brackley zou zijn. Vanaf volgend seizoen maakt hij onderdeel uit van het team van Ferrari.

Dit zorgde er weer voor dat Carlos Sainz zonder stoeltje komt te zitten - en misschien nog wel belangrijker - Mercedes een vrije plek overheeft. Dit zorgt voor een interessante periode, aangezien de grootste talenten voor langere tijd vastliggen. Max Verstappen, Lando Norris en Charles Leclerc hebben allemaal een contract voor meerdere jaren, waardoor die coureurs al afvallen voor Mercedes. Het Duitse team moet dan kijken naar rijders als Albon of Sainz, maar ook Red Bull gaat zich waarschijnlijk mengen in de markt.

Albon naar Red Bull?

In 2023 waren de prestaties van Sergio Pérez namelijk ver ondermaats, waardoor het Oostenrijkse team al zal kijken naar een mogelijke vervanger van de Mexicaan. De naam van Alex Albon wordt daarbij veelgenoemd, omdat hij bij Williams keer op keer goede resultaten behaalde in 2022 en 2023. Volgens Peter Windsor ligt er zelfs al een aanbod vanuit Red Bull Racing, maar dat blijkt nu toch wat anders te liggen. Ingewijden hebben aan Motorsport.com laten weten dat er een optie is op Alex Albon, vanuit het team uit Milton Keynes.

Volgens de Nederlandse tak van de website zou er een optie zijn om Albon in 2026 naar Red Bull te krijgen, waarbij ze hem drie jaar kunnen vastleggen. Als Albon daarmee akkoord gaat, hoeft Red Bull pas op een later moment te beslissen of ze hem ook daadwerkelijk willen nemen, of dat er wellicht een interessantere optie op de markt is gekomen. Het Oostenrijkse team houdt daarmee alle mogelijkheden open en hoeft nog niet direct een knoop door te hakken.

Voordelen en nadelen voor Albon

Deze optie heeft voor Albon ook wat voordelen. Zo zal hij er financieel flink op vooruit gaan, als hij de overstap maakt van Williams naar Red Bull Racing én hij krijgt de kans om weer bij een topteam te rijden. Maar het grote nadeel is dat áls hij groen licht geeft, hij mogelijk de deur dichtgooit voor een team als Mercedes. Mocht Red Bull dan alsnog beslissen om voor iemand anders te gaan, lijkt Albon een plek bij een topteam te kunnen vergeten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties