F1 Nieuws

Olav Mol reageert op overname radiorechten Viaplay: 'Is om mij monddood te maken'

Olav Mol reageert op overname radiorechten Viaplay: 'Is om mij monddood te maken'
F1 Nieuws

Olav Mol reageert op overname radiorechten Viaplay: 'Is om mij monddood te maken'

Olav Mol reageert op overname radiorechten Viaplay: 'Is om mij monddood te maken'

In gesprek met NU.nl heeft Formule 1-commentator Olav Mol gereageerd op de overname van de radiorechten door Viaplay. Volgens Mol heeft de streamingsdienst zijn radiorechten overgenomen om hem monddood te maken.

Eerder vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Grand Prix Radio, de radiozender van Mol, onder Belgische vlag door het leven zal gaan in de toekomst. Mol moest met zijn radiostation uitwijken naar België omdat Viaplay de Nederlandse radiorechten heeft overgekocht. Eerder kocht het moederbedrijf van Viaplay, NENT, ook al de Formule 1-uitenzendrechten. Daarbij besloot de streamingsdienst om Mol niet mee te nemen als vaste commentator.

Onderhandelingen liepen op niets uit

Mol laat weten dat hij eerder dit jaar nog in Londen was op het hoofdkantoor van de Formule 1 om te onderhandelen over een verlenging van zijn huidige contract. Die gesprekken liepen echter op niets uit en ook maakte het FOM (Formula One Management) gelijk bekend dat er al andere geïnteresseerde partijen waren. "Op 10 januari was ik in Londen bij het FOM om te spreken over de radiorechten", begint de man uit Bloemendaal.

"Toen werd mij al verteld dat er kapers op de kust waren die het op mijn radiorechten hadden gemunt. Op 1 februari kreeg ik te horen dat mijn contract niet zou worden verlengd. Vier minuten daarna heb ik het FOM gebeld met de vraag of ik de Belgische radiorechten kon kopen", gaat Mol verder.

"Ik ben monddood gemaakt"

De reden voor de overname van de radiorechten door Viaplay is niet bekend, maar volgens Mol is die reden heel duidelijk. Volgens de Nederlander zijn de radiorechten namelijk overgekocht om hem "monddood te maken".

"Ik zou geen andere reden kunnen bedenken waarom ze de rechten anders hebben gekocht. De Nederlandse directie heeft hier niets mee te maken, dit is namelijk in Scandinavië besloten. Ik vind het maar bijzonder. Ik heb namelijk nooit eerder gehoord dat een televisiezender last heeft van een radiozender. Om mijn commentaar het beste te kunnen volgen, heb je namelijk ook beeld nodig. Naar mijn mening botst dat niet", besluit Mol.

Komend seizoen denkt Mol dat zijn commentaar nog gewoon te volgen is via Grand Prix Radio. NU.nl vroeg Viaplay om een reactie, maar de streamingsdienst was niet in staat om te reageren.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties