F1 Nieuws

Olav Mol slaat terug na negatieve reactie op Viaplay-nieuws

Olav Mol slaat terug na negatieve reactie op Viaplay-nieuws
F1 Nieuws

Olav Mol slaat terug na negatieve reactie op Viaplay-nieuws

Olav Mol slaat terug na negatieve reactie op Viaplay-nieuws

Op woensdag werd bekend dat Olav Mol de Formule 1-radiorechten in Nederland af had moeten staan aan Viaplay. De Scandinavische streamingsdienst nam in 2022 de F1-rechten in Nederland over voor 90 miljoen euro (voor drie jaar), maar had nog flink wat concurrentie van Mol op de radio.

De commentator, die dertig jaar lang de Formule 1 van commentaar heeft voorzien in Nederland, was met zijn website (Grand Prix Radio) een app gestart, waarbij men zijn commentaar kon synchroniseren met het beeld op F1TV. Op die manier konden zijn fans alsnog naar commentaar van Mol luisteren én de Formule 1 kijken. Dit nadat er veel kritiek was op de nieuwe commentatoren op Viaplay.

Viaplay maakt Mol 'monddood'

Maar Viaplay zag Mol als te grote concurrentie, waardoor zij besloten om naast de TV-rechten, ook de radiorechten van de Formule 1 over te kopen in Nederland. Hierdoor mag de Bloemendaler geen F1-commentaar meer uitzenden op de Nederlandse radio. In reactie hierop heeft Mol de radiorechten in België overgenomen, waardoor men nog steeds naar zijn stem kan luisteren.

De voormalig commentator op Ziggo Sport vindt dat hij monddood wordt gemaakt door Viaplay, maar daar is overigens niet iedereen het mee eens. Op Twitter laat Raymond Mens, Amerika-kenner en regelmatig tafelgast bij Vandaag Inside, weten dat Mol niet zo moet zeuren. Hij heeft 30 jaar lang commentaar mogen geven en moet nu het stokje overdragen aan de nieuwe generatie. Maar daar denkt Olav Mol toch anders over.

"Raymond vergeet even dat wij bij Grand Prix Radio een twintigtal jonge journalisten de kans geven op mijlen te maken. Ik nu duo commentaar doe, samen met Jack (plooij, red.) en we een nieuwe commentator, Koen Bakker, geïntroduceerd hebben. Even fact-checking voor je gaat blaten. Groetjes, 'die gast'", laat Mol weten in een reactie op Twitter.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties