F1 Nieuws

ORF komt met schokkend nieuws: 'Helmut Marko lekte Whatsapp-gesprekken Horner'

ORF komt met schokkend nieuws: 'Helmut Marko lekte Whatsapp-gesprekken Horner'
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

ORF komt met schokkend nieuws: 'Helmut Marko lekte Whatsapp-gesprekken Horner'

ORF komt met schokkend nieuws: 'Helmut Marko lekte Whatsapp-gesprekken Horner'
HOCH ZWEI/BSR Agency

Het Oostenrijkse ORF heeft weten te onthullen dat men er bij Red Bull vrij zeker van is dat Helmut Marko het 'lek' is binnen het raceteam van Max Verstappen. De topadviseur van Red Bull Racing kwam vrijdagavond met het schokkende bericht dat hij wellicht geschorst gaat worden door het moederbedrijf van de renstal, wegens een onderzoek naar zijn integriteit.

De kans dat Marko niet aanwezig is tijdens de Grand Prix van Australië is vrij groot, zo maakte de 80-jarige man uit Graz duidelijk. Volgens hem is dat overigens niet alleen wegens een mogelijke schorsing, maar ook doordat hij zelf niet weet of hij überhaupt aan wil blijven bij Red Bull Racing. De Oostenrijker voelt zich niet meer thuis bij 'zijn' team, door de machtsstrijd met Christian Horner, die gesteund wordt door de Thaise kant van Red Bull GmbH.

Maar het is nog maar de vraag of Marko zelf kan kiezen of hij gaat gaat vertrekken. De kans is aanwezig dat hij gedwongen uit het team gezet wordt, zo meldt ORF. De zender waar Marko vaak zijn reacties geeft op gebeurtenissen op de baan weet dat er binnen Red Bull geen enkele twijfel is: Helmut Marko is het lek.

De topadviseur zou de Whatsapp-gesprekken tussen Christian Horner en zijn assistente gedeeld hebben met honderden mensen in de paddock. Via een anoniem mailadres werd - een dag nadat Horner werd vrijgesproken door Red Bull - een Google Drive gedeeld met daarin 'bewijs' tegen Horner. Dit mailtje zou dus uit de koker van Marko moeten komen.

ORF spreekt F1-Insider tegen

Dit nieuws is een grote schok in de Formule 1-paddock, aangezien F1-Insider zaterdagochtend nog wist te melden dat Helmut Marko NIET het lek was. Ralf Bach, de journalist die het verhaal over het onderzoek naar Christian Horner als eerst naar buiten bracht, heeft aan Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff te kennen gegeven dat hij geen enkele informatie vanuit Marko ontvangen heeft, maar via een andere bron binnen het raceteam.

Max Verstappen loyaal aan Marko

Mocht het bericht van ORF waarheid zijn, lijkt er geen mogelijkheid voor Marko om door te gaan bij Red Bull als adviseur. Als hij daadwerkelijk vertrekt, heeft dat ook gevolgen voor de toekomst van Max Verstappen. De Nederlander liet na de kwalificatie weten dat er voor hem geen mogelijkheid is om door te gaan bij Red Bull als Marko er niet meer is.

"Ik heb altijd aangegeven aan het team dat Helmut heel belangrijk is. Voor mij, en voor het team. En dus ook voor mijn toekomst. De optie dat hij weggaat, zie ik niet zitten. Of het dan duidelijk is wat er gebeurt? Ja. Ik heb altijd gezegd dat Helmut erbij moet blijven. Zonder hem kan ik niet doorgaan."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties