F1 Nieuws

Christian Horner doet boekje open over 'machtsstrijd' met Helmut Marko

Christian Horner doet boekje open over 'machtsstrijd' met Helmut Marko
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner doet boekje open over 'machtsstrijd' met Helmut Marko

Christian Horner doet boekje open over 'machtsstrijd' met Helmut Marko
Red Bull Content Pool

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft laten weten dat er niets van de geruchten over een 'machtsstrijd' met Helmut Marko waar is. Volgens Horner is de hele situatie namelijk opgeblazen na berichtgeving van een Braziliaans medium.

Dat medium is Globo.com. Volgens hen is er van alles aan de hand achter de schermen bij Red Bull. Ten eerste zou er volgens het Latijns-Amerikaanse medium een ware machtsstrijd gaande zijn tussen topmannen Horner en Marko.

Daarbij zou Horner worden gesteund door de Thaise aandeelhouders van Red Bull en zou Marko 'backing' krijgen van de nieuwe mede-eigenaar van Red Bull, Oliver Mintzlaff. Met name Horner zou meer invloed willen binnen Red Bull. Deze strijd zou flinke spanningen tussen de beide heren als gevolg hebben.

De spanning zou zelfs zo groot zijn geworden dat er voor deze week een vergadering is gepland binnen Red Bull. Volgens Globo.com moet Marko daarbij voor het eerst vrezen voor zijn positie. Horner laat het echter niet bij Marko, want de Brit zou ook van Tsunoda af willen bij AlphaTauri.

Onzin

Wanneer Horner in Austin door Autoweek wordt gevraagd naar de geruchten die door Globo.com de wereld in zijn geholpen, reageert de Britse teambaas lachend. Volgens hem is er namelijk geen sprake van een zogenaamde 'machtsstrijd' met Marko.

"Het is bijzonder om te zien hoe een steentje in Brazilië voor een vloedgolf in Europa kan zorgen. Het laat zien dat nu we de beide kampioenschappen hebben gewonnen, er niets meer is om over te schrijven en men besluit om de boel allemaal op te blazen", zo begint Horner, die niet ontkent dat er iets speelt of speelde achter de schermen.

Relatie met Marko

Later in het interview met Autoweek wordt Horner gevraagd naar zijn relatie met Marko. Volgens de voormalig Formule 3000-teambaas is die goed. Zeker gezien het feit dat de beide heren elkaar al kennen sinds 1996 getuigt volgens Horner van een goede relatie.

"Helmut en ik hebben sinds 1996, toen ik hem voor het eerst ontmoette, een hele goede relatie. Onze zeer goede werkrelatie is sindsdien niet meer veranderd." Horner zegt te moeten lachen om alle geruchten. "(Er zit, red.) humor bij het lezen van al die berichtgeving."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties