F1 Nieuws

Oud-coureur geeft Sergio Pérez advies om Max Verstappen te verslaan: 'Het is een risico'

Oud-coureur geeft Sergio Pérez advies om Max Verstappen te verslaan: 'Het is een risico'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Oud-coureur geeft Sergio Pérez advies om Max Verstappen te verslaan: 'Het is een risico'

Oud-coureur geeft Sergio Pérez advies om Max Verstappen te verslaan: 'Het is een risico'
Red Bull Content Pool

Voormalig Formule 1-coureur Johnny Herbert denkt dat Sergio Pérez dit seizoen tot het gaatje moet gaan om zijn eerste wereldtitel binnen te halen. Het is volgens Herbert echter mogelijk dat Pérez hierdoor zijn zitje bij Red Bull verliest, maar dat is iets wat de Mexicaan voor lief moet nemen.

Dit seizoen gaat de titelstrijd vooralsnog tussen Max Verstappen en Red Bull-teamgenoot Pérez. Momenteel heeft de Nederlander een voorsprong van veertien punten op zijn Mexicaanse collega en dat lijkt de komende races alleen maar groter te worden. De aankomende races zijn namelijk - op Monaco en Montreal na - geen stratencircuits. Verstappen zelf gaf hierover al aan dat hij in de komende races sterker zal zijn dan Pérez. De Mexicaan is voornamelijk sterk op stratencircuits.

Leren van Nico Rosberg

Om te voorkomen dat het een walk in the park wordt voor Verstappen, moet Pérez risico's nemen. Althans, zo denkt Herbert. Daarbij kijkt de Brit naar de rivaliteit tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton in 2016. Voorheen maakte Hamilton immers de dienst uit bij Mercedes, maar in 2016 besloot Rosberg uit een ander vaatje te tappen. De Duitser won hierdoor zijn eerste en enige wereldtitel, maar vertrok hetzelfde jaar voorgoed uit de Formule 1.

"Sergio moet een beetje worden zoals Nico Rosberg bij Mercedes", begint Herbert in gesprek met het Britse Express. "Nico was niet populair binnen het team en ook Toto Wolff mocht hem niet zo, maar nu heeft Nico wel een Formule 1-wereldtitel op zijn vensterbank staan." Herbert benadrukt nogmaals dat Pérez voor zichzelf moet kiezen. "Als het je enige kans is op de titel, maar je wordt er daarna uitgegooid, dan heb je wel een titel op je naam staan."

Mentaliteit

Herbert gaat verder door te stellen dat Pérez lering moet trekken uit de mentaliteit van Verstappen en Hamilton. De beide heren hebben namelijk meerdere kampioenschappen achter hun naam staan en weten hoe je een kampioenschap moet aanvliegen. "We weten dat Max en Lewis allebei over die mentaliteit beschikken. Nu is het nog de vraag of ook Sergio zo wil zijn. Het is een risico, want misschien verlies je wel je zitje bij Red Bull. Dat is op dit moment het beste zitje in de Formule 1. Maar als je daardoor een kampioenschap kan winnen, dan zou ik dat zeker doen", aldus Herbert.

Herbert reed tussen 1989 en 2000 in de Formule 1. In zijn tijd als Formule 1-coureur wist de Brit drie keer een overwinning te pakken en stond hij zeven keer op het podium.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties