F1 Nieuws

Voormalig Sky Sports-reporter over Red Bull-boycot: 'Ze zouden boos worden'

Voormalig Sky Sports-reporter over Red Bull-boycot: 'Ze zouden boos worden'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig Sky Sports-reporter over Red Bull-boycot: 'Ze zouden boos worden'

Voormalig Sky Sports-reporter over Red Bull-boycot: 'Ze zouden boos worden'
Red Bull Content Pool

Voormalig Sky Sports-reporter Johnny Herbert begrijpt waarom Red Bull in 2022 besloot om Sky Sports een week lang niet te woord te staan na de uitlatingen van Ted Kravitz over Max Verstappen. Volgens Herbert is het echter van belang dat er journalistieke vrijheid bestaat.

Afgelopen seizoen besloot Red Bull Sky Sports te boycotten na uitspraken van Kravitz na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten. In Austin vertelde Kravitz over de eerste wereldtitel van Verstappen en liet hij optekenen dat de Nederlander geen normale wereldtitels leek te kunnen behalen. Tijdens het raceweekend in de Texaanse stad werd namelijk bekend dat Red Bull in 2021 te veel geld had uitgegeven.

Voor Verstappen en Red Bull was de maat vol na de uitlatingen van Kravitz in Austin. Volgens Verstappen waren de woorden van de Britse pitreporter namelijk polariserend. Ook kreeg Verstappen veel haatberichten via sociale media, iets wat Kravitz werd aangerekend.

Begrijpelijke actie

De boycot van Sky Sports was alleen tijdens de Grand Prix van Mexico van kracht en werd in Brazilië alweer opgeheven. Ondanks de korte duur van de boycot kreeg Red Bull er flink van langs via sociale media. Veel fans waren namelijk van mening dat er altijd journalistieke vrijheid moet zijn en dat reporters moeten kunnen vragen wat ze willen. Herbert deelt die mening, maar begrijpt de keuze van Red Bull en Verstappen.

"Ik was in mijn tijd altijd vrij om te zeggen wat ik wilde", begint Herbert in gesprek met Express. Na 2022 vertrok Herbert bij Sky Sports. "Echter, als je een team iets harder aanpakte, dan zouden ze boos worden. Ik snap het wel, maar als het over een team gaat, vind ik dat je alles moet kunnen zeggen wat je wil", besluit de oud-coureur.

Herbert reed tussen 1989 en 2000 in de Formule 1. De Brit werkte sinds 2012 bij Sky Sports voordat de beide partijen afscheid namen. Het is niet duidelijk of Herbert is ontslagen of dat hij uit eigen beweging is vertrokken bij de Britse sportzender.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties