F1 Nieuws

Johnny Herbert heeft pijnlijk bericht voor Lewis Hamilton: 'Dat is voorbij'

Johnny Herbert heeft pijnlijk bericht voor Lewis Hamilton: 'Dat is voorbij'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Johnny Herbert heeft pijnlijk bericht voor Lewis Hamilton: 'Dat is voorbij'

Johnny Herbert heeft pijnlijk bericht voor Lewis Hamilton: 'Dat is voorbij'
Mercedes F1 Media

Volgens Johnny Herbert is Lewis Hamilton niet meer de coureur die hij ooit is geweest. Tussen 2014 en 2020 wist Hamilton zes kampioenschappen in zeven jaar te winnen, maar sinds dat moment staat de Brit droog.

In 2021 kwam Hamilton nét tekort in het titelgevecht met Max Verstappen, waarna hij in 2022 en het begin van 2023 geen auto had waarmee hij om overwinningen, laat staan titels kan vechten. Maar er is nog iets wat dwarszit bij Hamilton.

Hij wordt steeds vaker verslagen door zijn teamgenoot, George Russell. Ook in Miami was de eenmalig Grand Prix-winnaar te sterk van de zevenvoudig wereldkampioen. Hamilton kwalificeerde zich op de dertiende plaats en klom zich in de race op naar de zesde stek. Dit terwijl Russell ruim twintig seconden voor hem op de vierde plaats eindigde.

Tegenover ICE36 laat Johnny Herbert, voormalig F1-coureur, weten dat Hamilton over de top van zijn kunnen is. De piek in zijn carrière is inmiddels voorbij, zo weet de analist.

"Lewis is niet meer op zijn piek, die piek is al voorbij. Maar het is nog steeds een hoog niveau dat hij aan weet te tikken. Dus ik zie dat nog niet als een probleem. Zoals we allemaal weten, bijvoorbeeld bij golf, als je daar een bal geweldig raakt, krijg je het gevoel van: 'Hier wil ik mee doorgaan'. Dat moment kan het vuur in Lewis weer ineens aansteken, welke op dit moment volgens mij op een lager pitje staat. Dat komt omdat het niet gaat zoals hij het wil", begint Herbert in zijn column.

De nieuwe generatie

De reden dat Hamilton op dit moment het vuur op een lager pitje heeft staan komt door het feit dat de jongere generatie het over begint te nemen in de Formule 1, zo meent Herbert. Onlangs wist Ralf Schumacher ook al te melden dat het succes van Russell de 'maximale straf' is voor Lewis Hamilton.

"Hij is absoluut één van de drie beste Britse coureurs aller tijden. Hij moet het nu opnemen tegen een nieuwe generatie, wat ieder decennium gebeurt. Ik weet nog dat Ayrton op kwam dagen en alles ineens veranderde in 1984. Dat deden Niki (Lauda, red.), Jackie Stewart en Jim Clark ook. In de laatste jaren waren dat Mika Häkkinen en Michael Schumacher. Dat zijn speciale coureurs die ieder decennium doorkomen. Dat zien we nu weer met Max, Lando en George", aldus Herbert.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties