F1 Nieuws

Papa Norris heeft duidelijk doel voor Lando na overwinning in Miami

Papa Norris heeft duidelijk doel voor Lando na overwinning in Miami
BSR Agency
F1 Nieuws

Papa Norris heeft duidelijk doel voor Lando na overwinning in Miami

Papa Norris heeft duidelijk doel voor Lando na overwinning in Miami
BSR Agency

Adam Norris, de vader van McLaren-coureur Lando Norris, is zeer te spreken over de eerste F1-zege van zijn zoon. Na lang wachten is het geduld van de familie Norris eindelijk beloond. Norris wist na 110 races zijn eerste overwinning te pakken in Miami.

In Miami was het geluk eindelijk aan de zijde van Norris. In eerste instantie leek het erop dat Max Verstappen de Grand Prix ging winnen in Florida, maar Logan Sargeant en Kevin Magnussen dachten daar anders over. De Haas- en Williams-coureur reden elkaar van de baan en veroorzaakten een safety car. Dit opende de deur voor Norris om aan de leiding te gaan van de race. De Brit wisselde zijn banden, verdween daarna aan de horizon en wist de race te winnen.

Norris senior heeft nog één doel voor ogen

Norris senior heeft thuis in Engeland moeten aanschouwen hoe zijn zoon een Grand Prix-winnaar werd. Voor de familie Norris is het een lange weg geweest, voordat de eerste overwinning in de Formule 1 werd behaald. Adam Norris was namelijk altijd aanwezig bij de races van zijn zoon in de juniorenklassen, waarmee hij veel vrije tijd op heeft moeten geven. Maar het is het allemaal waard, meent de multimiljonair.

"Ik heb 350 weekendjes geteld dat ik van huis was, en dan nog meerdere races in die weekenden, maar het is geweldig, ik vind het geweldig. Ik ben zo blij voor hem", laat Norris senior weten aan Sky Sports. "Het duurt lang, iedereen denkt dat het iets van de ene op de andere dag is, maar het is een lange reis geweest. Er zijn naast goede dagen ook veel slechte dagen en het duurt ongeveer vijf jaar. Het is veel, te veel weekenden weg van huis, weg van je familie, maar het maakt het allemaal de moeite waard. Maar nu rest er nog één ding: wereldkampioen worden!", aldus de ambitieuze vader van Lando.

Kamp Hamilton feliciteert familie Norris

Norris junior kon op genoeg felicitaties rekenen. Na afloop in Miami waren alle coureurs, teambazen en media zeer te spreken over de prestatie van de Mclaren-coureur. Norris senior heeft ook de nodige felicitaties ontvangen. "Ik heb net van de vader van Lewis [Hamilton] een sms gekregen. We hebben veel meegemaakt en het is interessant om de andere ouders te leren kennen, hoeveel uur je erin steekt om hen te ondersteunen", zei Norris senior.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties